Quina iniciativa de Puigdemont i Torra ha emmudit durant un any?

Quim Torra i Carles Puigdemont
Quim Torra i Carles Puigdemont

La Crida Nacional per la República va iniciar oficialment la seva transició de partit polític a fundació fa més d’un any, el 30 de setembre del 2020, quan un 94% dels seus associats van aprovar aquesta reconversió, segons van anunciar Ferran Mascarell, que va exercir de “president de la mesa de l’assemblea general”, i qui n’era secretari general, Toni Morral.

Precisament, en el darrer missatge publicat per la Crida a Twitter, Morral assegurava que aquella votació, gràcies a una participació que xifraven en 3.700 persones, els havia reforçat per impulsar-se com a fundació. Una altra de les dirigents, la periodista Pilar Calvo, va expressar aleshores el compromís de crear una fundació “de referència”.

Més d’un any després, però, la transició encara no s’ha enllestit: el web de la Crida mostra únicament el logo acompanyant el missatge “Estem fent la transició a la FUNDACIÓ”. A la pestanya del navegador, per cert, es mostra la denominació “Espai La Crida”.

Des de llavors, el compte de Twitter de la Crida s’ha limitat a redifondre piulades de figures independentistes de Junts com Carles Puigdemont, Laura Borràs, Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Toni Comín, així com del Consell per la República. A Facebook, no hi ha missatges nous des del 23 d’abril del 2020.

Inicialment impulsada per l’aleshores president, Quim Torra, l’expresident Carles Puigdemont i l’expresident de l’ANC, Jordi Sànchez, la Crida va ser inscrita com a partit polític en el registre del Ministeri de l’Interior, però mai es va presentar a unes eleccions.

Junts, com a partit, i el Consell per la República, com a plataforma que aspira a establir una institucionalitat paral·lela a l’oficial, són els projectes polítics més reeixits de l’òrbita puigdemontista.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides