Mediapro es nega a dir quant paga a Pilar Rahola per participar al programa FAQS, de TV3

Cobra 1,5 milions d’euros de la CCMA per realitzar-lo però argumenta que no està obligada a comunicar aquesta xifra perquè “no percep fons públics per funcionar”

La productora audiovisual Mediapro es nega a dir quant paga a Pilar Rahola per les seves intervencions setmanals al programa FAQS, de TV3. La diputada socialista Beatriz Silva ho va preguntar a la presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach, i l’empresa que dirigeixen Jaume Roures i Tatxo Benet ha rebutjat respondre adduint que “no percep fons públics per funcionar o per desenvolupar la seva activitat empresarial”. Així consta en la resposta que Llorach ha fet arribar a Silva. La CCMA li pagarà 1.494.689,71 euros  a Mediapro per la realització dels programes d’aquesta temporada 2021-2022.

En la resposta de Mediapro a la sol·licitud d’informació s’hi diu que aquest 1,5 milions d’euros “és la contraprestació per la producció del programa i la corresponent cessió de drets de propietat intel·lectual sobre el mateix a favor de la CCMA. La relació comercial existent entre la CCMA i l’empresa productora és, per tant, la de proveïdor-client. És evident, per tant, que l’activitat de l’empresa productora no es troba subvencionada per la CCMA”. S’hi afirma també que “la informació sol·licitada posseeix un gran valor empresarial per l’empresa productora, i la seva revelació, a més d’anar contra els seus interessos econòmics i empresarials, ocasionaria perjudicis a l’empresa. A més, donat que la informació requerida és informació sobre la seva activitat privada, no és rellevant a efectes de transparència pública”. Mediapro sí que dona a conèixer la xifra global de diners que dedicarà FAQS a col·laboradors la temporada 2021-2022: 250.164,11 euros.

La CCMA podria exigir que Mediapro informés sobre el sou de Pilar Rahola i la resta de col·laboradors de FAQS. En el contracte firmat entre ambdues entitats s’hi especifica que “la productora haurà de portar una comptabilitat analítica específica de totes les operacions relatives a la producció que haurà de tenir a disposició de la CCMA o de qualsevol persona que hagi estat expressament autoritzada a tal efecte, juntament amb totes les factures i justificants que permetin disposar del control financer de les despeses i dels fons afectes a la producció”. Núria Llorach, però, ha donat per bons els arguments adduïts per Mediapro per no desvelar quants diners paga a la portaveu oficiosa de Carles Puigdemont al programa de les nits dels dissabtes a TV3.

La diputada Beatriz Silva considera inacceptable la resposta de Mediapro i l’actitud de la CCMA i recorda que “FAQS és un programa finançat íntegrament per la CCMA que, al seu torn, es finança amb diners públics. És la seva obligació saber com es gasten els recursos i també complir la llei”. D’altra banda, ha demanat “que la Mesa de Parlament es pronunciï sobre la fonamentació del dret d’accés a la informació i adopti una resolució definitiva” i que “si la Mesa considera que s’ha de permetre l’accés a la informació, comuniqui la seva decisió a la CCMA perquè la compleixi de manera immediata”.

(Visited 293 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari