L’oposició registra la moció de censura contra García Albiol

Si tira endavant, el socialista Rubén Guijarro serà el nou alcalde de Badalona a principis de novembre

Xavier García Albiol

Tots els grups de l’oposició a l’Ajuntament de Badalona presenten aquest divendres al registre del consistori la moció de censura contra l’actual alcalde de la ciutat, el popular Xavier García Albiol. La moció pretén provocar la sortida de García Albiol de l’alcaldia després que s’hagi publicat que l’actual alcalde badaloní havia fet operacions financeres en paradisos fiscals, tal com va aparèixer en els coneguts com a Papers de Pandora.

Els grups municipals del PSC (6 regidors), Guanyem Badalona (4 regidors), ERC (3 regidors), Badalona En Comú Podem (2 regidors) i Junts per Catalunya (1 regidor) han decidit unir els seus vots per fer fora de l’alcaldia García Albiol, després que aquest hagués decidit mantenir-se en el càrrec tot i la publicació dels Papers de Pandora. En aquests documents també hi apareixia el seu número dos al consistori, Ramón Riera.

Es preveu que el ple on es debatrà la moció de censura contra García Albiol, el qual compta amb els vots dels 11 representants del PP al consistori, es faci divendres 5 de novembre o dilluns 8 de novembre. Si no hi ha sorpreses de darrera hora, el president del grup municipal socialista a l’Ajuntament de Badalona, Rubén Guijarro, serà nomenat nou alcalde de la ciutat amb la suma dels vots de la totalitat dels 16 regidors dels grups de l’oposició.

Es dona la circumstància que Guayem Badalona que ja van ocupar l’alcaldia de la ciutat amb la seva líder local, Dolors Sabater, han anunciat que donen suport a la moció de censura, però que no es plantegen entrar a formar part del govern municipal en considerar que no es donen les condicions adequades en aquests moments.

Per la seva banda, Xavier García Albiol, ha insistit que no té cap intenció de dimitir del càrrec tot i les acusacions sorgides dels Papers de Pandora. De fet, García Albiol ha amenaçat que si l’oposició el fa fora de l’alcaldia, es tornarà a presentar a les pròximes eleccions municipals al consistori el 2023.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari