Junqueras, Rull, Forcadell, Romeva i Bassa, a la marxa pels presos d’ETA

Participaran aquest dissabte en la manifestació convocada per la xarxa ciutadana Sare a Sant Sebastià

Junqueras amb Otegi

El president d’ERC Oriol Junqueras, l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell i els exconsellers Dolors Bassa i Raül Romeva, d’Esquerra Republicana, i l’exconseller de Junts, Josep Rull, tots ells expresos del procés, participaran aquest dissabte en la marxa convocada per la xarxa ciutadana Sare a Sant Sebastià a favor dels presos d’ETA amb el lema ‘Ibilian, etxerako bidean’ (‘En marxa, en el camí a casa’).

Segons ha informat Sare, en la mobilització, que partirà a les cinc de la tarda del túnel del barri donostiarra de l’Antic, també hi haurà representants del PNB, EH Bildu, Podem, ELA, LAB, UGT, Steilas, Esk, Ehne, Etxalde, Hiru, CNT i CGT.

La manifestació pels presos se celebrarà pocs dies després que ells mateixos i ETA hagin tornat a ser el centre del debat de la política espanyola coincidint amb el 10è aniversari de la dissolució de l’organització armada. El líder d’EH Bildu, Arnaldo Otegi, ha estat al centre de la polèmica. Primer afirmant que la violència d’ETA no s’hauria d’haver produït mai. Després, assegurant que votarien els pressupostos del govern de Pedro Sánchez si s’alliberaven els presos etarres.

Tot i que des de la Moncloa s’ha negat que s’estiguin negociant això, sí que és cert que des de l’arribada de socialistes i Unidas Podemos al govern espanyol, l’apropament dels presos a Euskadi s’ha anat intensificant.

(Visited 98 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari