Gabilondo, nou Defensor del Poble

El PP accepta l'oferta del govern espanyol i el darrer candidat del PSOE a la comunitat de Madrid ocuparà el càrrec

El socialista Ángel Gabilondo, darrer candidat del PSOE a les eleccions de la Comunitat de Madrid, serà el pròxim Defensor del Poble gràcies a un pacte entre el govern espanyol i el PP. Gabilondo va patir una estrepitosa derrota a les eleccions madrilenyes, fet que el va forçar a dimitir pocs dies després.

El partit liderat per Pablo Casado ha donat el vistiplau a la proposta del PSOE en considerar que la figura del Defensor del Poble ha d’estar representada “per un polític, com ha passat sempre”. Això sí, els populars han exigit que tots els membres del Tribunal Constitucional i els del Tribunal de Comptes siguin persones que no hagin estat lligades a cap partit polític en els últims anys.

En les pròximes hores, a banda del de Gabilondo, es faran públics els noms dels representants que substituiran els membres del Tribunal Constitucional, el Tribunal de Comptes i l’Agència de Protecció de Dades, tots ells caducats des de fa molts mesos.

En una compareixença posterior a la reunió del Consell Europeu, el president espanyol, Pedro Sánchez, ha lamentat que el PP hagi desbloquejat la renovació de cinc òrgans, però no del Consell General del poder Judicial, caducat des de fa tres anys.

(Visited 74 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari