El PSC no acaba amb la promesa desjudicialització

El líder del PSC, Salvador Illa, no es va cansar de repetir en campanya electoral que un dels seus objectius era “tornar la política a la política” i desjudicialitzar tot allò relacionat amb el conflicte entre Catalunya i Espanya. La promesa va ser notablement aplaudida per l’independentisme, pels comuns i fins i tot pel Govern espanyol, que avalava l’estratègia i l’encaixava en el seu compromís amb el diàleg. Però les eleccions es van celebrar, els mesos han passat, el Govern independentista ja fa més de cent dies que està en marxa, i el Parlament ha viscut els primers moments de tensió en debatre i votar les ja tradicionals iniciatives relacionades amb la monarquia i amb l’autodeterminació.

Aquestes resolucions, com sempre passa, han estat recorregudes al Constitucional per PPC, Cs i Vox. Però el PSC va decidir no participar en aquest pas, fent creure a tothom que complia amb la promesa desjudicialització del conflicte.
Res més lluny de la realitat. El que tenia preparat el PSC era una estratègia diferent per a portar al TC igualment una acció de l’independentisme emparada per la Mesa del Parlament però en solitari, sense anar de la mà de la dreta espanyola. I és que els d’Illa han recorregut la delegació de vot del diputat de JxCat i exconseller Lluís Puig, que fa mesos que vota així sense problema.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides