L’Audiència Nacional s’oposa per “actitud antisocial” a indultar Hasél

El tribunal recorda que té diverses condemnes per enaltiment del terrorisme i no se sotmet a tractament penitenciari

Pablo Hasél
Pablo Hasél

L’Audiència Nacional s’oposa a indultar el raper Pablo Hasél. El tribunal argumenta que té una “conducta antisocial” i que així ho demostren les condemnes que acumula per fets similars i el seu rebuig a participar en programes de tractament a la presó de Lleida on compleix la pena. La decisió final sobre l’indult, però, l’haurà de prendre el Ministeri de Justícia.

L’Audiència Nacional recorda en el seu informe que l’indult és excepcional, i més encara pel que fa a delinqüents reincidents. Hasél ja va ser condemnat pel Suprem el 2014 per apologia del terrorisme, el 2016 per violació de domicili i el 2017 per resistència o desobediència a l’autoritat. Ara compleix condemna per la sentència del 2020 del Suprem que confirmava el delicte d’enaltiment del terrorisme, injúries i calúmnies contra la Corona i altres institucions de l’Estat.

L’indult per a Hasél el va demanar Gerard Quintana, en nom propi i en representació de l’Acadèmia Catalana de la Música. La Fiscalia també va defensar fa unes setmanes que no hi ha motius de justícia, equitat o utilitat pública que el justifiquin. Però serà el govern espanyol qui tingui l’última paraula sobre la mesura de gràcia. Hasél és a la presó des del febrer d’aquest any.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides