ERC es resisteix a negociar els pressupostos de la mà amb Junts

El president Aragonès es mostra favorable als cinc punts marcats pel seu soci de govern

El president Aragonès, el vicepresident Puigneró i la consellera Vilagrà
El president Aragonès, el vicepresident Puigneró i la consellera Vilagrà

La sessió de control al govern de la Generalitat celebrada aquest dimecres al Parlament de Catalunya ha reflectit les distàncies que mantenen els dos socis de l’executiu, ERC i Junts, pel que fa a la negociació dels pressupostos generals de l’Estat i la taula de diàleg amb el govern d’Espanya.

D’una banda, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, s’ha pronunciat a favor de les cinc demandes que Junts vol presentar al govern espanyol i s’ha mostrat convençut que els diputats independentistes els defensaran, però novament ha mantingut distàncies sobre la possibilitat de negociar de manera conjunta els pressupostos a Madrid, desitjada per Junts. D’altra banda, ha convidat el seu soci a l’executiu català a sumar-se a la taula de diàleg “de govern a govern”.

Per boca del seu portaveu parlamentari, Albert Batet, Junts ha plantejat negociar “amb tota la força” que suma l’independentisme al Congrés sobre fons covid, gestió conjunta dels fons comunitaris, defensa de la presència del català en la futura llei audiovisual espanyola, garanties de compliment de les inversions a Catalunya i traspàs del servei de Rodalies a la Generalitat.

Contradicció entre Puigneró i Batet
Sobre aquest darrer punt, Junts ha emès un discurs contradictori, ja que, al contrari que Batet, el vicepresident Jordi Puigneró havia desvinculat durant la mateixa sessió el traspàs de Rodalies de la negociació sobre els pressupostos generals de l’Estat.

Sobre la fórmula de la taula de diàleg “de govern a govern”, Batet ha reafirmat la posició de Junts i ha demanat que s’aixequi “el veto” a les persones proposades per Junts que no formen part del govern, entre les quals hi ha el dirigent Jordi Sànchez i l’exconseller Jordi Turull.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides