El programa ‘FAQS’ de TV3 ha perdut la meitat de l’audiència en els dos darrers anys

La mitjana d’espectadors va ser de 259.000 el curs 2020-2021 i des del retorn a la pantalla el setembre és de 180.000

Pilar Rahola, Cris Puig i el politòleg Nacho Corredor al FAQS del passat dissabte 16 d'octubre

“Líders indiscutibles amb 182.000 espectadors i un 13,1% de share. Moltes gràcies!”. Així d’exultant s’expressava el programa FAQS al seu perfil de Twitter l’endemà de l’emissió del programa del 16 d’octubre. A més, oferia en aquest post que la gent que hi estigués interessada el recuperés al portal de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). La veritat és, però, que aquests 182.000 espectadors representaven un petit increment en relació als 162.000 que havia tingut dues setmanes abans, una quantitat que era, pràcticament, la meitat de l’audiència que va veure el programa dos anys abans. El 28 d’octubre de 2019, el share va ser de 313.000 espectadors. En dos anys, la quota d’audiència ha caigut del 19,7% al 13,1%; és a dir, 6,6 punts. El post eufòric del dia 17 tenia 43 comentaris, 40 m’agrada i 19 reenviaments, tres dies després.

Quan es va tancar la temporada 2020-2021, la CCMA va difondre una nota de premsa en la qual s’assegurava que la mitjana d’aquell curs havia estat de 259.000 espectadors i amb una quota del 14,7%. Els dos primers mesos de la nova temporada aquesta mitjana d’audiència ha caigut als 180.000 espectadors i per sota del 14%. En aquesta nota es feia constar que els dos programes més vistos van ser els del 19 de desembre de 2020 i del 30 de gener de 2021, amb 339.000 espectadors. Aquest seguiment no s’ha aconseguit mai més. Quan més s’hi va apropar va ser el 27 de setembre passat quan va aconseguir aplegar 219.000 persones davant el televisor, coincidint amb la detenció a l’Alguer de l’ex-president de la Generalitat Carles Puigdemont. Aquell dia van ser entrevistats l’advocat de Puigdemont, Gonzalo Boye, i el cap de la seva Oficina, Josep Lluís Alay. Aquest augment no va tenir continuïtat i la setmana següent el programa perdia 57.000 espectadors i 3,8% punts de quota de pantalla.

L’únic consol que els queda als responsables de TV3 i de FAQS és que la caiguda d’audiència de Telecinco les darreres setmanes ha permès que tant la cadena en el seu conjunt com el programa de les nits dels dissabtes mantinguin el lideratge d’audiència. És, però, un consol menor perquè no amaga la caiguda permanent de l’interès dels catalans en sintonitzar la televisió que dirigeix Vicent Sanchis i el programa que dirigeix Pere Mas i presenta Cris Puig.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.