Quines demarcacions del cens del Consell per la República tenen més i menys votants?

Gràfica del web del CxRep sobre el cens d'electors de l'assemblea
Gràfica del web del CxRep sobre el cens d'electors de l'assemblea

El Consell per la República (CxRep) ha anunciat que 87.833 electors podran votar a finals d’aquest mes d’octubre per escollir els membres de l’assemblea de representants d’aquesta plataforma independentista impulsada per l’expresident Carles Puigdemont.

La demarcació amb més votants, de lluny, és la de Girona: 11.025. La segona que més en concentra és la Catalunya Central, amb 7.761; i la tercera, el Maresme, amb 5.847. Les altres zones que superen els 5.000 electors són el Vallès Occidental-oest (5.501), els districtes barcelonins de Ciutat Vella-Eixample (5.220) i el Baix Llobregat (5.079).

De les 27 demarcacions, les que aporten menys votants són la Catalunya del Nord (334), el País Valencià-Franja de Ponent (484) i les Illes Balears (504). Juntament amb l’Hospitalet de Llobregat, són les zones que no arriben al miler d’electors. La Unió Europea i la resta del món n’apleguen, respectivament, 2.365 i 1.706, segons les dades del mateix web.

El Consell per la República va superar la setmana passada, finalment, els 100.000 inscrits i recentment ha publicat la llista definitiva de candidats, inclosos càrrecs electes, de la qual només quatre aspirants -tots quatre càrrecs electes- n’han quedat exclosos per motius que el web del CxRep no especifica.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.