L’Audiència Nacional demana factures a TV3 en una derivada del 3%

21 empreses o organismes públics reben requeriments en la investigació sobre Triacom i el presumpte finançament irregular de Convergència

Artur Mas a TV3
Artur Mas a TV3

Agents dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Civil han lliurat requeriments de l’Audiència Nacional a 21 empreses o organismes públics per obtenir documentació sobre suposades factures d’empreses audiovisuals a l’administració pública i a TV3, quan aquestes treballaven en campanyes electorals de Convergència entre els anys 2010 i 2015.

Entre els receptors dels requeriments, segons publica El Mundo, hi ha la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), l’Agència Estatal de l’Administració Tributària, la Sindicatura de Comptes, el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI), l’Institut Català de les Empreses Culturals, els departaments d’Economia i de la Presidència de la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona, la productora Triacom Audiovisual SL, el conglomerat audiovisual Mediapro i la constructora Benito Arnó.

Es tracta d’una peça separada del cas del 3%, sobre el presumpte finançament irregular de Convergència. La investigació, que encapçala el jutge Santiago Pedraz, pretén esclarir si va existir una estructura integrada per càrrecs de Convergència, funcionaris i empresaris per alterar concursos públics a favor d’empresaris que, al seu torn, feien donatius a les fundacions vinculades amb el partit.

Pel que fa a TV3, en concret, l’objectiu dels investigadors és obtenir informació dels contractes subscrits amb Triacom entre els anys 2009 i 2016, que van proporcionar llavors més del 81% dels ingressos d’aquesta empresa. La sospita dels investigadors és que Triacom guanyava concursos per produir programes i després pactava un sobrepreu per desviar fons.

Segons publica La Razón, citant el contingut d’un informe policial remès a l’Audiència Nacional, les societats administrades per Oriol Carbó, l’administrador de Triacom, i les de l’exdirigent de Convergència David Madí usen “una codificació” que suggereix als investigadors que pot existir “un assessorament únic” pel que fa a l’emissió de les factures. Madí no es troba imputat en aquesta peça sobre Triacom, però sí en el cas Voloh sobre el finançament del procés.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides