El PSC prepara una moció de censura contra Albiol

Rubén Guijarro anuncia converses “amb tothom” per esdevenir alcalde de Badalona

Xavier García Albiol
Xavier García Albiol

El líder del PSC a Badalona Rubén Guijarro ha anunciat que aquest dimarts inicia una ronda de contactes formals amb les altres forces polítiques representades al consistori per presentar una moció de censura contra l’alcalde de la localitat, Xavier García Albiol, el qual ha aparegut als papers de Pandora vinculat amb una societat offshore de Belize.

En una entrevista concedida al programa Cafè d’Idees (La 2 i Ràdio 4), Guijarro ha afirmat que, si la moció tomba Albiol, ell assumirà l’alcaldia “per responsabilitat, per dignitat i per la bona imatge de la ciutat”, i “per no deixar caure la ciutat en el circ, en l’esperpent i en la corrupció”.

El dirigent local del PSC ha explicat que ha quedat per parlar “amb tothom” sobre el que ha descrit com “segurament, la crisi més greu de la nostra història democràtica” a Badalona, i ha retret a l’alcalde que prioritza “la seva figura abans que el bé de la ciutat”, ja que ha rebutjat fins ara la possibilitat de dimitir.

Els socialistes de Badalona havien donat suport al pressupost d’Albiol i ara esperaven que plegués. Finalment, s’han sumat al clam de les altres forces badalonines, que s’havien pronunciat a favor de la moció de censura des que va esclatar l’afer dels papers de Pandora.

Albiol, que govern en minoria amb 11 dels 27 regidors del ple, compta amb el suport del PP i es nega a plegar com a alcalde, un càrrec al qual va accedir per segon cop el 2020 quan les forces d’esquerres no van ser capaces d’acordar un suport comú a un altre candidat després que dimitís l’alcalde socialista Àlex Pastor.

(Visited 90 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari