Sánchez ordena instal·lar les noves institucions fora de Madrid

El president del govern aposta per promoure el desenvolupament econòmic descentralitzant la presència de l’Estat

Pedro Sánchez
Pedro Sánchez

El president del govern d’Espanya, Pedro Sánchez, ha ordenat als seus ministres que cerquin ubicacions fora de Madrid per a cadascuna de les noves institucions que es creïn a partir d’ara, segons ha explicat aquest dilluns al programa Hoy por Hoy (Cadena SER).

“Això no té res a veure amb el fet que nosaltres estiguem agredint, suposadament, Madrid; al contrari: el que volem és reforçar l’Estat”, ha respost a les queixes de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. Sánchez ha especificat que, per a ell, “reforçar l’Estat significa que l’Estat estigui present en tots i cadascun dels territoris del nostre país”.

En aquest sentit, ha indicat que, fora de Madrid, l’Estat ja té presència mitjançant les delegacions, però que pot estar “encara més present amb institucions que poden dinamitzar l’economia”. Així mateix, ha considerat que “fer país” és aconseguir que tots els territoris “se sentin partícips del procés econòmic, i no només un o dos”.

El congrés socialista d’aquest cap de setmana ha servit per escenificar unitat i, en particular, sintonia de Sánchez amb l’expresident Felipe González i amb els barons, que recuperen rellevància a la cúpula de la formació.

En clau catalana, la principal novetat de l’esdeveniment ha estat la sortida de l’executiva socialista de Núria Marín, alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat i presidenta de la Diputació de Barcelona, que està sent investigada per presumpta malversació en el cas del Consell Esportiu de l’Hospitalet.

Durant la mateixa entrevista, Sánchez ha confirmat el nomenament d’Antonio Hernando com a nou cap de gabinet adjunt de la Presidència. Hernando i Sánchez s’havien distanciat d’ençà de la crisi socialista del 2016, quan l’actual president del govern va plegar com a secretari general del PSOE.

(Visited 59 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari