Pujol demana l’absolució afirmant que mai es va tòrcer com a president

Els fills de l'expresident també demanen ser exonerats

Jordi Pujol a la comissió parlamentària d'investigació de la corrup
Jordi Pujol a la comissió parlamentària d'investigació de la corrupció d'ell i la seva família

L’expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha demanat l’absolució en un escrit remès a l’Audiència Nacional, on afronta la possibilitat de ser condemnat pels delictes d’associació il·lícita i blanqueig de capitals, pels quals la Fiscalia demana per a ell 9 anys de presó.

Pujol afirma en l’escrit que mai “va tòrcer el seu recte i digne exercici” com a president i que cap ingrés de la seva esposa o dels seus fills no hi ha cap “relació causal amb un abusiu i il·legítim exercici” de la seva funció pública.

L’expresident i líder i fundador de Convergència, que manté que l’origen de la fortuna familiar amagada a l’estranger era una herència del seu pare xifrada en 140 milions de pessetes, assegura que mai va induir ningú, en contra de l’interès general i per motivacions econòmiques, a afavorir el seu interès particular o el dels seus fills.

Els fills de l’expresident també han demanat ser absolts en el cas Pujol. El primogènit, Jordi Pujol Ferrusola, afronta la petició de pena més gran, de 29 anys de presó, per diversos delictes, assegurant que els seus negocis es van desenvolupar al marge de l’activitat política del seu pare.

Segons un fragment dels escrits de defensa revelat per El Periódico, tant Jordi júnior com Oriol es refereixen a l’anomenada operació Catalunya, atribuïda al Ministeri de l’Interior durant l’etapa de govern de Mariano Rajoy, quan el ministre era Jorge Fernández Díaz.

Oriol Pujol Ferrusola reclama que es desclassifiquin documents sobre aquesta trama, els quals considera d’interès en el cas Pujol, i Jordi Pujol Ferrusola esmenta que l’excomissari José Villarejo -figura central de l’operació Catalunya– va acompanyar Victoria Alvarez quan aquesta va declarar als jutjats que s’havia desplaçat amb el fill primogènit de l’expresident a Andorra a moure grans quantitats de diners.

(Visited 108 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari