Núria Llorach menteix sobre la propaganda d’una escola d’estiu militar al ‘FAQS’ de TV3

La presidenta de la CCMA diu en una resposta parlamentària que no “es va presentar com una cita obligada”, quan Quico Sallés ho va dir textualment

La presidenta de la CCMA, Núria Llorach, a la Comissió de Control d'aquest organisme al Parlament

Núria Llorach, presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuas (CCMA), ha mentit obertament en la resposta a unes preguntes de la diputada socialista Beatriz Silva sobre la difusió que va fer el programa FAQS de TV3, d’una escola d’estiu on es van fer exercicis paramilitars. Al programa del passat 2 de juliol, el periodista Quico Sallés, que n’és col·laborador fix, va fer una propaganda entusiasta de l’escola d’estiu organitzada dies abans per la Societat d’Estudis Militars.

Llorach assegura en la seva resposta, datada el 28 de setembre, que FAQS “en cap moment va fer promoció de cap escola d’estiu de la Societat d’Estudis Militars. Ni es va presentar com una activitat divertida o una cita obligada, segons s’expressa literalment a les cinc preguntes presentades pel grup parlamentari del PSC-Units”. El cert és, però, que Sallés va convidar la presentadora del programa, Cris Puig, a participar a la propera escola d’estiu dient-li: “vine un dia; ens ho passarem be” i va dir textualment que “comença a ser una cita obligada”.

La presidenta de la CCMA nega que la intervenció del periodista suposés una promoció de l’escola d’estiu paramilitar amb aquesta argumentació: “cal fer constar també que el contingut del programa FAQS en qüestió es va emetre en un dia posterior, per la qual cosa no pot haver cap intenció de promocionar res des dels mitjans públics de la CCMA”. Efectivament, l’escola d’estiu del 2021 ja s’havia celebrat però Sallés va animar Puig i l’audiència a apuntar-se a les seves properes edicions. La presentadora va acomiadar Sallés, però, dient-li que a ella no la veuria en aquesta escola.

Núria Llorach també va falsejar la realitat en presentar la secció de Sallés com humorística. No ho és, malgrat que la presidenta de la CCMA asseguri en la seva resposta parlamentària que “s’emmarca en una manera de presentar la notícia des d’una perspectiva humorística (…). La mirada humorística pot ajudar a entendre i a interpretar la realitat. I aquest és el context i la realitat dels fets”. Potser entén que el fet que el periodista fes la propaganda d’aquesta escola d’estiu vestit amb una camisa militar i una samarreta on s’hi llegia “caguenJudes”o que la introducció a la secció es fes amb una marxa militar li va donar aquesta “perspectiva humorística” que no té mai.

(Visited 662 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari