MicroBank injecta 25,8 milions d’euros en microcrèdits a emprenedors assessorats per entitats d’àmbit social

Programa Microbank. Joven mecánico en su taller de reparación de coches.

MicroBank, el banc social de CaixaBank, ha injectat 25,8 milions d’euros en microcrèdits entre gener i setembre de 2021 per donar suport a emprenedors que han necessitat l’assessorament d’entitats col·laboradores de l’àmbit social. Aquesta xifra representa un increment del 68,5% respecte al mateix període de l’any anterior.

Aquest creixement s’explica per la reactivació de l’activitat després de la fase més dura de la pandèmia, que ha derivat en un augment de la demanda per part d’emprenedors en els nou primers mesos de l’any, així com per la labor exercida per les més de 300 entitats que col·laboren amb MicroBank per ajudar als emprenedors a portar a terme el seu projecte de negoci.  

Coincidint amb la celebració del Dia Europeu de les Microfinances, MicroBank ha fet públiques les xifres dels projectes d’autoocupació i microempreses que han vist la llum gràcies al treball conjunt amb les seves entitats col·laboradores. Es tracta d’organitzacions de tota classe amb experiència en accions d’assistència econòmica i social dirigides a potenciar la creació de microempreses, fomentar l’autoocupació i incentivar l’activitat emprenedora. Aquestes entitats aporten coneixement a les persones destinatàries dels préstecs, a més d’assessorar i realitzar un seguiment dels projectes.

En total, des de principis d’any s’han materialitzat 1.392 operacions d’aquest tipus. L’import mitjà dels microcrèdits dirigits a emprendre un negoci subscrits gràcies a la col·laboració d’aquestes entitats s’ha situat en els 18.540 euros. El 49% de les persones beneficiàries d’aquests microcrèdits han estat dones.

“El paper que exerceixen les més de 300 entitats que col·laboren amb MicroBank és essencial per a la dinamització de projectes d’autoocupació i microempreses a Espanya dels col·lectius més vulnerables”, explica Cristina González Viu, directora general de MicroBank, qui es mostra confiada a continuar sumant entitats col·laboradores en el futur amb l’objectiu comú de generar riquesa i benestar en el territori.

Algunes de les entitats més destacades pel que fa a nombre i import d’operacions són Incorpora-Fundació “la Caixa”, Andalucía Emprende, les Cambres de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació d’Espanya, el Instituto de las Mujeres, Creu Roja, Servicio Canario de Empleo o Fundación Acción contra el Hambre.

Marc Simón, subdirector de la Fundació “la Caixa”, assegura que “el suport a emprenedors és una de les línies d’actuació del programa Incorpora de la Fundació “la Caixa” que s’ha consolidat en els últims anys i ha demostrat la seva eficàcia per a fer costat a persones en situació de vulnerabilitat que volen posar en marxa el seu propi projecte. La col·laboració amb MicroBank ens permet continuar treballant per a propiciar la creació de nous negocis i sumar més històries d’èxit”.

Maika Sánchez, directora de l’Àrea d’Ocupació de Creu Roja, subratlla els òptims resultats obtinguts fruit de la cooperació conjunta amb MicroBank. “A Creu Roja tractem cada dia amb persones que es troben en risc d’exclusió financera. El nostre coneixement de la seva situació i els serveis d’assessorament i suport tècnic que oferim, units a la intensa labor de MicroBank en la concessió de microcrèdits, s’han consolidat en els últims anys com un tàndem perfecte en pro de la creació de projectes d’autoocupació per part de col·lectius vulnerables”, assenyala Maika Sánchez.


Banca socialment responsable
 

MicroBank dona resposta a diferents segments de població en els que les necessitats financeres no estan prou cobertes. Té un paper determinant en el Pla de Banca Socialment Responsable de CaixaBank, en el qual té encomanada la missió de promoure la inclusió financera, facilitant l’accés al crèdit als col·lectius més vulnerables, així com enfortir el seu compromís amb el desenvolupament socioeconòmic del territori.

Com a únic accionista de MicroBank, CaixaBank fa costat al seu banc social des de la seva creació atorgant-li el finançament necessari per al creixement de la seva activitat creditícia i comercialitzant els seus productes a través de l’extensa xarxa comercial de CaixaBank per a posar a disposició del client tota la gamma d’opcions amb la màxima qualitat de servei i proximitat possibles.

Així mateix, MicroBank compta amb el suport de les principals institucions europees dedicades al foment de l’emprenedoria i les microfinances. Es tracta del Fons Europeu d’Inversions (FEI), el Banc de Desenvolupament del Consell d’Europa (CEB) i el Banc Europeu d’Inversions (BEI).

(Visited 49 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari