Els únics encausats pel cas Castor s’espolsen les responsabilitats

Se'ls acusa de cometre delictes contra el medi ambient, pels quals la Fiscalia demana sis anys de presó

Protesta de Greenpeace contra el dipòsit Castor
Protesta de Greenpeace contra el dipòsit Castor

El judici del cas Castor ha començat aquest dilluns a l’Audiència de Castelló. Dos directius de l’empresa Escal UGS SL i la mateixa societat mercantil com a persona jurídica estan acusats d’un delicte mediambiental amb risc greu per a la salut de les persones.

Aquesta companyia era adjudicatària del projecte Castor, una instal·lació que havia de ser el dipòsit de gas natural més gran de l’estat espanyol i va ubicar-se a la costa de Vinaròs, al País Valencià a tocar del delta de l’Ebre. Escal UGS va decidir injectar gas natural al subsòl i això va produir centenars de sismes a la zona. Alguns d’ells van produir danys materials en diversos habitatges de la costa.

El primer acusat que ha declarat en el judici d’aquest cas ha sigut Recaredo del Potro, expresident d’Escal UGS. L’exdirectiu de l’empresa ha assegurat, a preguntes de la fiscalia, que no exercia tasques executives ni tenia poders dins la companyia, segons informa l’ACN. A més, assegura que les decisions depenien del coordinador i director general, Carlos Barat.

Just després, ha declarat l’exconseller delegat d’Escal UGS, José Luís Martínez Dalmau. L’acusat ha explicat que les injeccions de gas al dipòsit submarí Castor mai van superar les pressions màximes que podia permetre l’estructura. Aquest argument ja el van utilitzar tots dos directius durant la fase d’instrucció i els experts van qüestionar-lo.

La fiscalia demana sis anys de presó per a cadascun dels acusats, 15.600 euros de multa i una inhabilitació de tres anys i mig, segons Europa Press. A més, el ministeri públic sol·licita una multa de 189.000 euros per a Escal UGS i la prohibició de dur a terme activitats relacionades amb el subsòl. El judici s’allargarà fins al mes de novembre, ja que comptarà amb onze sessions on han de comparèixer 189 testimonis i 39 perits.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.