El periodista Pere Rusiñol posa en marxa una recollida de fons per fer front a una querella de Jaume Roures

El magnat l’ha denunciat a ell i a Regió 7 per suposades injúries i calúmnies en una entrevista publicada en aquest mitjà on defensava la llibertat d’expressió

El periodista Pere Rusiñol ha posat en marxa una recollida de fons per fer front als costos de la seva defensa davant la querella que li ha presentat el magnat Jaume Roures per presumptes calúmnies i injúries. Rusiñol ha engegat aquest dilluns aquest crowfounding, on demana 5.000 euros per pagar el despatx d’advocats, el procurador i els costos associats a la gestió i logística de la campanya i l’entrega de les recompenses a les persones que hi aportin diners. Per facilitar aquestes aportacions no es farà públic el nom d’aquestes persones.

El directiu de la productora audiovisual Mediapro s’ha querellat contra Rusiñol i el diari Regió 7 per una entrevista publicada en aquest mitjà el 27 de desembre de l’any passat en la que el periodista reflexionava sobre la situació actual del periodisme i defensava la llibertat d’expressió. Cap al final de l’entrevista, el periodista de Regió 7 Abel Gallardo li va preguntar si es veia a Alternativas Económicas i Mongolia, els mitjans on ara treballa, fins a la jubilació. Rusiñol va contestar: “no em plantejo on estaré d’aquí a 20 anys. Jo pensava que em jubilaria a El País perquè hi crèiem molt, però se’n va anar tot en orris, i després a Público vaig tenir com a patró Jaume Roures, un altre estafador. Controlava la societat des d’una empresa a Holanda, un paradís fiscal, i això que nosaltres criticàvem els paradisos fiscals. Quan ho vam descobrir ja havia tancat. Ens va fer un ERTO i ens va rebaixar el sou dient que salvaria el diari, i no ho va fer. Ens va deixar de pagar dos mesos, i amb els diners es va comprar un restaurant de luxe a Barcelona. I deia que era un projecte d’esquerres”.

Rusiñol denuncia en el vídeo que acompanya el crowdfounding que els magnats solen posar querelles contra els periodistes i els mitjans de comunicació perquè saben que no solen tenir la capacitat econòmica per fer front a les despeses judicials o les sentències condemnatòries si és que n’hi ha. Recorda, precisament, que el titular de portada del diari Regió 7 que anunciava l’entrevista deia: “Una multa permet silenciar veus descontrolades sense prohibir publicar”. “Pels milionaris posar una querella no costa res”, recorda el periodista en el portal de la campanya de recollida de fons. Jaume Roures se’n fa un fart de presentar querelles.

De moment, el Col·legi de Periodistes de Catalunya encara no s’ha pronunciat sobre aquest cas.

(Visited 692 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari