Colau, sobre la Generalitat: “Algunes institucions han estat paralitzades per motius polítics”

L'alcaldessa de Barcelona diu en el 'Diari Ara' que la solució al conflicte polític passarà "segur per una votació"

Ada Colau
Ada Colau

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha criticat en una entrevista amb el Diari Ara la “paràlisi en la qual pot ser que hagin estat algunes institucions” -en clara referència a la Generalitat– “en els últims anys per motius polítics”. Així ho ha fet per a posar en valor la inversió municipal en habitatge públic: “enguany tenim en obres més de 2.300 habitatges enfront de les 36 del Govern”. I en aquesta matèria, ha recalcat que la pròxima llei estatal no afectarà la reserva del 30% de pisos protegits vigent a Barcelona per a les noves promocions.

Les polítiques d’habitatge serveixen també a Colau per a respondre a les crítiques abocades pel Cercle d’Economia sobre l'”apologia del decreixement econòmic”: “Barcelona és l’administració que està licitant més obra pública de tot Catalunya”. Amb això ha volgut fer callar també les veus que situen a la ciutat en la decadència: “les dades ho desmenteixen”.

En una extensa entrevista, la primera edil s’ha referit també al conflicte polític que viu Catalunya respecte a l’autodeterminació. Colau valora que s’hagi “naturalitzat el diàleg” i ha demanat “paciència per a culminar la desjudicialització”. Així i tot, ha admès que “la ciutadania de Catalunya ha de poder votar la resolució del conflicte polític, ja veurem de quina forma”, però “sense línies vermelles”.

Aquest diàleg entre administracions i partits, comenta Colau, és el que ha servit perquè sobre l’ampliació de l’Hospital Clínic “hi hagi bones notícies molt aviat”. Un “exemple de fer”, diu, que ha faltat a l’hora d’abordar l’extensió de l’aeroport del Prat: “un acord sense transparència i d’esquena a la ciutadania i a les institucions”.

Neteja de la ciutat, transició ecològica o què fer amb els fons europeus són uns altres dels temes que toca l’alcaldessa en l’entrevista. I en tots ells considera que les crítiques per part dels partits de l’oposició es deuen al fet que “hi ha qui ja ha començat la campanya electoral”. Davant les crítiques, Colau reivindica el pla de xoc de neteja de 70 milions d’euros, la necessitat de regular l’entrada de cotxes a la ciutat -no descarta un peatge- i l’oportunitat de reactivar la zona del Besòs de la mà de la inversió dels Next Generation.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides