Albiach anima els independentistes a negociar els Pressupostos: “No tindria sentit” no secundar-los

La portaveu d'En Comú Podem insta ERC, Junts i la CUP a abraçar uns comptes "objectivament bons per a Catalunya"

La portaveu d’En Comú Podem en el Parlament, Jéssica Albiach, ha animat avui directament ERC, Junts i la CUP a negociar els Pressupostos Generals de l’Estat en el Congrés i a secundar-los perquè “no tindria sentit” un vot contrari. Els comuns no entendrien especialment que Esquerra Republicana, després d’haver donat suport als PGE de 2021, canviés la seva postura per als de 2022.

Albiach ha definit el projecte acordat amb el PSOE com “objectivament bo per a Catalunya“. Ho és, entén la formació morada, perquè suposa “una inversió de 2.230 milions d’euros” per a la comunitat, “un 6% més que en 2021 i la xifra més alta dels últims deu anys”.

Es tracta d’uns pressupostos, ha dit Albiach, “amb els quals Catalunya surt guanyant”. La portaveu dels comuns ha fet especial esment a l’apartat ferroviari, amb una partida de “848 milions d’euros per a Adif, dels quals 679 aniran a Rodalies i 120 per al Corredor Mediterrani“. Jéssica Albiach s’ha felicitat també per haver aconseguit “obrir la negociació per al traspàs de Rodalies” a la Generalitat, la qual cosa ha definit com “una demanda històrica”. En aquest sentit, ha demanat al president Aragonès i al vicepresident Puigneró que abandonin un projecte “enterrat” com és el de l’ampliació de l’aeroport del Prat i presentin el pla del Govern per a fer-se càrrec de Rodalies.

Jéssica Albiach ha fet aquestes declaracions al costat del portaveu d’En Comú Podem en el Congrés, Jaume Asens, i al diputat Joan Mena en una roda de premsa de valoració dels PGE en clau catalana.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides