El clan Pujol, esquitxat pels Papers de Pandora

Jordi, Marta, Mireia, Pere i Oleguer Pujol Ferrusola van ingressar set milions d'euros a Andorra per a comprar accions després de revelar-se el seu compte a Suïssa

Cinc dels set fills de l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol i Marta Ferrusola van ingressar set milions d’euros en efectiu en diversos comptes a Andorra lligats a societats ‘offshore’ a Panamà que, després, van utilitzar per a invertir en accions de grans empreses de l’Ibex 35. Ho van fer dies després que el diari El Mundo donés a conèixer l’existència d’un compte amb 137 milions d’euros a Suïssa propietat de la família. Els moviments apareixen en els Papers de Pandora, una recerca del Consorci Internacional de Periodistes de Recerca (ICIJ), en la qual han participat laSexta i El País.

Els Pujol Ferrusola es van aprofitar de les seves societats creades a través del despatx panameny Alemán, Cordero, Galindo i Lee (Alcogal), un dels catorze bufets dedicats a l’obertura de mercantils ‘offshore’ en el centre de la recerca. Amb aquestes empreses, van obrir comptes en la Banca Privada d’Andorra (BPA), on van ingressar els set milions d’euros, només l’endemà passat de saltar la notícia.

Els ingressos en les societats es van realitzar en metàl·lic. El primogènit de la família, Jordi, va ficar 3,6 milions d’euros en sis operacions. Mireia, 1,2 milions d’euros; Oleguer, 900.000 euros; Pere, 146.000; i Marta, 71.000 euros. L’artífex d’aquests moviments és José Cornelio Berdiales, el presumpte testaferro del clan Pujol, i que actua com a representant de les societats.

Els cinc fills de Pujol van utilitzar aquests set milions d’euros per a la compra d’accions en destacades companyies espanyoles: Telefónica, Santander, Iberdrola o CaixaBank, entre altres.

En una carta d’Alcogal als òrgans reguladors, que pregunten per les informacions requerides per les autoritats espanyoles sobre Pujol, el bufet nega que sigui un client seu. “D’acord amb els nostres registres i els del Registre Públic, podem assenyalar que no tenim coneixement que el senyor Jordi Pujol Ferrusola ocupés una posició en KOPELAND FOUNDATION. (…) El senyor Jordi Pujol Ferrusola no és, ni ha estat, client d’Alemán, Cordero, Galindo & Lee”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides