Els ciberatacants de la UAB reclamen 3 milions d’euros

El rector Javier Lafuente rebutja contactar amb els responsables del segrest d'arxius i no preveu que tots els problemes s’hagin solucionat fins a Nadal

El rector de la UAB, Javier Lafuente
El rector de la UAB, Javier Lafuente

Els ciberatacants que han usat programari maliciós del tipus ransomware contra la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han reclamat al centre 3 milions d’euros en bitcoins a canvi d’alliberar els arxius segrestats, segons ha explicat l’expert en ciberseguretat Nico Castellano a Els Matins de TV3.

El rector de la UAB, Javier Lafuente, que ha descartat la possibilitat de contactar amb els culpables del ciberatac i de pagar el rescat, preveu que els problemes no s’hagin solucionat del tot fins a Nadal, per bé que una part dels serveis espera que s’hagin recuperat a principis del mes de novembre. L’Agència Catalana de Ciberseguretat i una empresa privada especialitzada treballen amb la UAB per resoldre la situació, ha explicat també Lafuente.

En un comunicat difós aquest dijous, la UAB ha anunciat que habilitarà des de dilluns una xarxa wifi provisional al campus exclusivament per accedir a Internet i que des d’aquest divendres s’aplica una eina de triatge per als ordinadors personals. En paral·lel, s’ha engegat un procediment per recuperar les dades dels sistemes interns del centre.

Segons publica el diari Ara, el ransomware PYSA ha afectat potencialment més de 650.000 carpetes i arxius, entre els quals hi ha currículums de docents, avaluacions, certificats acadèmics, llistes de correus electrònics, plànols i ordres de pagament, entre altres.

(Visited 1.051 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari