Puigdemont rebutja que ERC li negociï un retorn a mida amb el govern espanyol

L’expresident demana respecte per a la seva estratègia i reconeix que “és possible” que “surti malament”

Compareixença pública de Puigdemont a Sardenya
Compareixença pública de Puigdemont a Sardenya

L’expresident de la Generalitat i eurodiputat de Junts, Carles Puigdemont, ha demanat al govern català, mitjançant un article publicat a El Punt Avui, que s’abstingui de mirar de facilitar-li una “sortida personal” en el marc de la taula de diàleg amb el govern d’Espanya.

Puigdemont hi reclama “que ningú parli per nosaltres, que no interfereixin en la nostra estratègia buscant dreceres que no volem”, després d’esgrimir que “crec que ningú no podrà dir que he interferit de cap manera ni he volgut condicionar les decisions” dels dirigents del procés que van rebutjar marxar a l’estranger i van ser jutjats i empresonats.

“Demano, doncs, respecte. El demano també al meu govern per si ha tingut o té la temptació d’incloure aquesta sortida personal en les converses que manté amb el govern espanyol. Ni busquem cap indult anticipat ni creiem que aquesta opció aporti cap solució al conflicte, i per descomptat no pas a les més de tres mil persones afectades per la repressió”, hi expressa.

L’eurodiputat de Junts també hi explica que li han proposat “itineraris de resolució de la nostra situació personal”, però que, tot i que agraeix les propostes i es mostra partidari de l’amnistia, no pensa reclamar-la “a canvi de renunciar a l’autodeterminació”. “No vam anar a l’exili per demanar l’indult”, titula el seu article.

Puigdemont demana, finalment, “que la meva situació personal no formi part de cap agenda de l’anomenada taula de diàleg acordada per ERC i el govern espanyol ni de cap conversa bilateral”.

Sobre la seva estratègia, reconeix que “És possible” que “surti malament”, i que hagin d’afrontar “una condemna segura a molts anys de presó”, o bé “haver-nos de quedar molt de temps a l’exili”. “Però també és possible, i per això treballem cada dia, que la nostra estratègia assoleixi els objectius que ens hem proposat, circumstància per a la qual també estem preparats”, hi afegeix.

El líder de Junts també admet que “En quatre anys no ho hem encertat tot, però hem complert amb el nostre deure i hem assumit una vida difícil no exempta de risc permanent per tal de mantenir la nostra posició i continuar el combat democràtic contra un Estat demofòbic”.

Segons ell, “hem assumit la defensa d’una institució atacada amb violència pels poders de l’Estat. I jo no tinc el dret d’abandonar-la per obtenir a canvi una suposada normalització de la meva vida i viure en un estat que no ha normalitzat la seva democràcia”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.