‘La Vanguardia’ li fa un favor a Laporta en vigílies de l’assemblea

Es fa ressò d’un informe alarmista i ‘groc’ sobre l'estat del Camp Nou, acusant l'anterior junta de posar en risc els espectadors

El Camp Nou
El Camp Nou

L’antiga junta de Josep Maria Bartomeu s’ha vist avui desagradablement sorpresa per una informació de La Vanguardia segons la qual es van arribar a disputar fins a 21 partits al Camp Nou amb el risc de danys per al públic per petits despreniments del formigó de l’estadi. Els exdirectius han qualificat aquesta informació com a alarmista i sorprenentment ‘groga’,  molt en dissonància amb el rigor i la línia informativa del mitjà.

Estan segurs, s’interpreta com a explicació, que s’ha produït des del club una filtració interessada i perversa com a preparació de l’assemblea del diumenge, en la qual Joan Laporta necessita dos terços del quòrum per a tirar endavant diverses mesures controvertides i de risc, havent recorregut una vegada més a l’atac a Bartomeu com l’únic guió socialment efectiu que tapi les seves precàries idees i avanços, més enllà de perdre a Messi i desatendre totes les promeses electorals. Sobretot després que Bartomeu i Tebas desmuntessin l’exagerada i infundada situació de club, suposadament en liquidació i fora de control econòmic.

Es tracta, de nou, d’una maniobra de distracció, una altra més, perquè el soci no repari en les falsedats electorals ni en què, com a única justificació de la reculada econòmica de la temporada que ve, tant Ferran Reverter com Eduard Romeu s’emparen en els problemes derivats de la Covid. Res que no hagi explicat, com LaLiga també ha reconegut, l’anterior junta per activa i per passiva.

Laporta i el seu equip es neguen en rodó a acceptar que la gestió de Bartomeu es va veure enormement compromesa per l’efecte de la pandèmia, però recorren a ella per a justificar que no hi ha indicis de recuperació, al contrari.

Quant als desperfectes, l’informe de referència sobre les patologies de l’estadi va ser encarregat, recurrentment, pels executius de l’àrea patrimonial de l’etapa de Bartomeu i elaborat per l’estudi d’arquitectura de l’Espai Barça en previsió que l’inici de les obres sofrís retards. Les indicacions de reparacions més urgents van ser quantificades i licitades i les obres havien d’iniciar-se en acabar la temporada, però es van tancar les instal·lacions per la pandèmia.

El cas és que aquest informe va ser avaluat pels especialistes i traslladat al conjunt de les reparacions rutinàries que es desenvolupen cada any en funció d’aquestes inspeccions. Tant és així que es van incloure en els pressupostos i es van dotar econòmicament sense que ni tan sols arribessin a plantejar-se en junta perquè per als tècnics no cabia cap alarma, només procedir a les reparacions.

Encara que estaven dotades i previstes, el tancament del Camp Nou va propiciar un lleuger retard que es va recuperar quan la Comissió Gestora va donar l’ordre d’iniciar-les. És evident que aquestes obres són continuades al llarg del temps i que, com havia estat fent la junta anterior i li toca fer-ho a l’actual, cada vegada amb més urgència han de realitzar-se treballs de manteniment a causa de l’edat del Camp Nou i del material emprat en la seva construcció. Després de 63 anys de vida necessita una gran reforma, d’aquí la necessitat de l’Espai Barça, encara que en cap cas s’han detectat problemes estructurals sinó aquestes puntuals degradacions del formigó, controlades, des de fa ja uns quants anys.

La Vanguardia s’ha sumat, doncs, a l’orquestració mediàtica de la junta de Laporta davant la falta, pel que es veu, de nous indicis d’aquests que Mossos s’encarrega de difondre periòdicament sobre el Barçagate. Encara que no caldria descartar-los d’aquí al diumenge perquè l’assemblea, la menys democràtica en molts anys, es converteixi en un passeig triomfal per a Joan Laporta.

El que és segur és que el Palau Blaugrana, encara que vell i reparat també cada any, no s’esfondrarà en plena celebració.

(Visited 164 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Feu un comentari