La moció de censura pren forma a Badalona

Els partits de l'oposició deixen de banda les seves diferències per a formar una aliança d'esquerres

García Albiol amb la vara d'Alcalde de Badalona
García Albiol amb la vara d'Alcalde de Badalona

La vinculació de l’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, i del seu número 2, Ramón Riera, amb una societat offshore de Belize destapada pels Papers de Pandora ha deslligat un terratrèmol polític a la ciutat que podria retornar l’alcaldia a l’esquerra un any i mig després. De moment, cap partit ha fet el pas de presentar una moció de censura, però les converses ja s’han iniciat per a retirar la vara de comandament a l’expresident del PP català.

Segons publiquen diversos mitjans de comunicació, entre ells eldiario.es i El Periódico, el PSC i Guanyem, els dos principals partits de l’oposició a Badalona, amb sis i quatre regidors respectivament, ja negocien el relleu de García Albiol. Ho fan ara sense les línies vermelles que van truncar iniciatives pretèrites, especialment les iniciades després de la dimissió del socialista Àlex Pastor a l’abril del 2020.

“A l’inici del curs polític ja vam dir que havíem d’apartar les diferències i tractar l’opció d’una moció de censura, perquè el PP no ha estat capaç de presentar els pressupostos que va dir i, a més, [Albiol] està a l’espera de judici per un tema d’una instal·lació d’antenes de telefonia”, remarquen des de Guanyem. “Estem més que disposats a fer costat al candidat que es posi sobre la taula, sigui nostre o d’un altre”, afegeixen.

El socialista Rubén Guijarro acumula més paperetes que ningú per a prendre l’alcaldia de Badalona en cas de pacte. Però el PSC prefereix mantenir la calma, no es posiciona encara a favor de la moció de censura i prefereix que sigui García Albiol qui renunciï al seu càrrec. “Creiem que la ciutat es mereix un alcalde que no surti en els Papers de Pandora, però també un govern a l’altura de la tercera ciutat de Catalunya”, comenta.

La resta de partits de l’oposició també aposten per desallotjar a Albiol de l’alcaldia. Des de Junts per Catalunya, David Torrents assenyala: “No entendria que no fóssim generosos i no miréssim de tirar endavant una investidura de Rubén Guijarro”. Àlex Montornès, d’ERC, també es posiciona a favor: “Nosaltres sempre hem estat a favor de construir una alternativa”. I per part de Badalona En Comú Podem, Aïda Llauradó afirma que treballarà per una alternativa d’esquerres sense línies vermelles.

 

(Visited 134 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari