La Generalitat recorrerà al Tribunal de Comptes el rebuig als avals als independentistes

El conseller de Economia i Hisenda, Jaume Giró, s'ha referit al dictamen com una "una decisió política de venjança"

El conseller d'Economia, Jaume Giró
El conseller d'Economia, Jaume Giró

“El Govern presentarà recurs davant el Tribunal de Comptes perquè argumenti jurídicament aquesta decisió”. Són paraules del conseller de Economia i Hisenda, Jaume Giró, després de conèixer la decisió del Tribunal de Comptes de no acceptar com a vàlids els avals presentats per la Generalitat a través del Institut Català de Finances (ICF) en suport dels polítics independentistes acusats de malversació pública.

Jaume Giró ha criticat durament a l’òrgan fiscalitzador titllant-lo de parcial: “Es tracta d’una qüestió política, presa per un òrgan polític format per persones nomenades políticament i que tenen el seu mandat caducat”, ha dit en referència a un Tribunal de Comptes la renovació dels quals negocien ara PSOE i PP. Segons informa l’Agència EFE, Giró s’ha referit al dictamen com uneixi “una decisió política de venjança” i ha defensat la validesa dels avals: “Tots els fonaments jurídics que emparen el decret llei dels avals estan totalment confirmats pel Parlament, el Consell de Garanties Estatuàries i l’Advocacia de l’Estat, que va decidir no recórre’l”.

Per a Giró, la qual cosa demostra que es tracta d’una decisió política de venjança és “que el Tribunal de Comptes demani l’embargament immediat de tots els exalts càrrecs i servidors públics” investigats. “En tots els informes del 2011 al 2017 no troben cap anomalia i, a partir del 2017 -any del referèndum d’independència-, li busquen els tres peus al gat”, ha afegit.

El conseller ha anunciat així mateix que, si el Tribunal de Comptes rebutja el recurs, aniran a entitats financeres disposades a avalar malgrat la seva negativa inicial.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.