Els funcionaris catalans, cridats a fer vaga el 28-O contra l’abús de la temporalitat

IAC i CGT mobilitzen els empleats públics contra el decret amb què govern espanyol vol regularitar milers d’interins

El ministre Miquel Iceta
El ministre Miquel Iceta

El rebuig al decret que vol aprovar el govern d’Espanya per regularitzar la situació dels treballadors públics interins ha provocat la convocatòria, a Catalunya, d’una jornada de vaga el pròxim 28 d’octubre, amb l’objectiuque la nova normativa, que ara es tramita al Congrés, protegeixi els llocs de treball dels eventuals que ocupen responsabilitats estructurals i estabilitzi la situació del personal temporal.

La Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), que és el sindicat més representatiu de la funció pública a Catalunya, la CGT, i altres organitzacions, com la CNT i COS, han convocat les aturades contra l’abús de la temporalitat, a les quals no s’han adherit ni CCOO ni UGT, que donen suport al decret governamental.

Els sindicats convocants rebutgen el decret que denominen Icetazo -en referència al darrer ministre de Política Territorial i Funció Pública, Miquel Iceta-, el qual la CGT considera que serà “l’ERO més gran que mai s’ha intentat perpetrar per part del govern”.

El decret, que preveu convertir 300.000 places ocupades per interins en places de funcionaris de carrera, no atorga directament les places de funcionari al treballadors interins, sinó que convoca oposicions per obtenir la plaça. Els sindicats convocants de la vaga reclamen la conversió a indefinits dels interins que demostrin haver patit abús de la temporalitat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.