Argimon creu que el passaport covid pot desaparèixer en “setmanes”

El conseller de Salut descarta la vacunació obligatòria en els llocs de treball

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon

Foto: @salutcat

El conseller de Salut de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha manifestat aquest dijous que el passaport covid podria tenir els dies comptats i desaparèixer les pròximes “setmanes”. En una entrevista a RAC1, Argimon ha admès que ara per ara, “el benefici supera la pèrdua”, en referència a l’obligatorietat de presentar el passaport covid per accedir als locals d’oci nocturn, però ha remarcat que és una “limitació de llibertats”.

Per aquest motiu, el número 1 de Salut ha descartat fer-ne un ús generalitzat, tot i que ha assenyalat que es podria plantejar aplicar-lo en la restauració quan hi hagi algun “repunt” de casos, per tal d’evitar més restriccions o tancaments. D’altra banda, el conseller també ha rebutjat obligar els ciutadans a vacunar-se per accedir al lloc de feina, com ha fet el Govern de les Illes Canàries.

En aquest sentit, Argimon ha afirmat que “no és bo” imposar la vacunació, sinó que “és contraproduent”, i ha apostat per l’estratègia de “convèncer” la població perquè prengui la decisió per ella mateixa. Pel que fa a l’ús de les mascaretes, el conseller ha explicat que es mantindrà tant en interiors com en exteriors “com a mínim la tardor, fins a l’inici de l’hivern”, sempre que no es pugui mantenir la distància de seguretat. En qualsevol cas, els nens seran els primers a poder treure’s la mascareta quan el Govern aixequi l’obligatorietat perquè, segons Argimon, “no és pedagògic que es faci classe a les escoles amb mascareta”.

El conseller de Salut ha descartat que es produeixi una nova onada de covid-19, tot i que ha admès que hi haurà repunts que poden fer pujar la velocitat de transmissió del virus (Rt) per sobre d’1. Amb relació als pressupostos, Argimon ha assegurat que el seu departament necessita una despesa anual de 13.800 milions d’euros.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides