El TGUE desestima un recurs de Junqueras sobre la pèrdua de l’escó a l’Eurocambra

La resolució conclou que l’elecció de Jordi Solé no va afectar jurídicament l’exvicepresident

Oriol Junqueras
Oriol Junqueras

El Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) ha desestimat el recurs que va presentar l’any passat l’exvicepresident català i líder d’ERC, Oriol Junqueras, contra la decisió del Parlament Europeu de cobrir l’escó que va deixar quan va ser condemnat pel Tribunal Suprem. L’acte, dictat el 5 d’octubre, s’ha conegut aquest dimarts.

Segons publica El Mundo, el TGUE ha declarat inadmissible el recurs de Junqueras, a qui atribueix una argumentació basada en “postulats purament hipotètics”, perquè considera que no té legitimació activa pel fet no només de no ser el destinatari de l’acte recorregut, sinó també de no haver afectat directament la seva situació jurídica.

La justícia europea va considerar que Junqueras, com els tres eurodiputats de JxCat, tenia immunitat parlamentària des que es van comptar els vots -i no des de la recollida de l’acta, com sostenien Espanya i el Parlament Europeu-, però, a diferència d’aquells, Junqueras ja havia estat condemnat.

La designació de l’escó a un altre candidat d’ERC, Jordi Solé, efectuada per la Junta Electoral Central a petició de l’Eurocambra, va motivar la presentació del recurs de Junqueras. El TGUE resol que, fins i tot en el cas que es considerés que el Parlament Europeu havia actuat en contra de la decisió de les autoritats espanyoles en aquest afer, i que la causa de la vacant era contrària al dret comunitari, com al·legava Junqueras, s’ha de desestimar la seva al·legació perquè no s’ha acreditat que l’acte impugnat produís efectes jurídics obligatoris per al demandant.

Junqueras, que pot recórrer al Tribunal de Justícia de la Unió Europea contra aquesta decisió en un termini de dos mesos i deu dies, ha d’assumir les costes del procediment i les del Parlament, segons la mateixa informació.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.