Una empresa investigada en el cas Voloh s’encarrega de la il•luminació del ‘FAQS’ de TV3

Arcoiris Lighting Systems cobra 174.000 euros anuals per aquest programa i ha ingressat uns 2,5 milions d’euros de la CCMA els darrers anys

Arcoiris Lighting Systems, empresa investigada en el sumari del cas Voloh per la seva participació estranya en adjudicacions del govern de la Generalitat, ingressa 174.520 euros per il·luminar el plató on es realitza cada dissabte el programa FAQS, de TV3. El darrer dels contractes entre la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i Arcoiris Lighting Systems es va signar el passat 18 d’agost. Té una durada d’11 mesos i es descriu com “adjudicació de béns i serveis. Lloguer equips d’il·luminació per al programa FAQS”, al portal de transparència de la CCMA.

Les quatre darreres temporades del FAQS, Arco Iris Lighting Systems, ha cobrat, si fa no fa, la mateixa quantitat –uns 175.000 euros- per aquest servei, que es desenvolupa a un plató de TV3. La CCMA ha pagat 1,5 milions d’euros a El Terrat Gestiones XXI (Mediapro) perquè faci el programa aquesta temporada 2021-2022. El cost de la il·luminació no corre a càrrec d’aquesta productora privada sinó de la CCMA. La corporació pública que presideix Núria Llorach també paga els serveis de lloguer de grues, pantalles de leds i tràvelings, que representen una despesa d’uns 125.000 euros més cada any.

Arco Iris Lighting Systems ha ingressat uns 2,5 milions d’euros pels seus serveis a TV3 des de 2015. Les partides més grans que ha cobrat de la CCMA corresponen a l’adjudicació de béns i el lloguer de serveis per la il·luminació del programa musical Oh happy day. Per la seva tercera temporada va cobrar 277.000 euros i per la quarta, 226.000. També es contracta els seus serveis per la il·luminació del programa de la Marató de TV3 o el de la cavalcada de Reis. Els darrers contractes amb TV3, a part del darrer per la il·luminació de FAQS, han estat per encarregar-se d’aquest servei en els programes especials sobre les eleccions al Parlament del 14 de febrer (39.093,64 euros) i en el Bus Setmana de la Cultura, que va realitzar El Corral de l’Humor, de Lluís Jutglar (Peyu) en plena pandèmia (23.030 euros).

El nom d’Arco Iris Lighting Systems apareix en el cas Volov vinculat a l’empresa Iniciatives Events, que, segons un informe de la Guàrdia Civil, va actuar de forma irregular per aconseguir concessions del govern català. L’Agència Catalana de la Competència (ACCO), que és l’organisme de la Generalitat que vetlla pel correcte funcionament competitiu dels mercats a tots els sectors econòmics de Catalunya, investiga la concessió d’un contracte a Iniciatives Events, per a l’organització dels actes del president de la Generalitat durant l’any 2021, valorat inicialment en 423.000 euros, però prorrogable dos anys, de manera que podria acabar superant els 1,2 milions d’euros.

Iniciatives Events és propietat de Toni Fusté i Roc Aguilera. Aquest darrer és també administrador solidari d’Arco Iris Lighting Systems. Fusté i Aguilera estan en llibertat amb càrrecs després que la seu d’Iniciatives Events a Igualada fos escorcollada per la Guàrdia Civil, que hi va trobar milions de paperetes i sobres del referèndum de l’1 d’octubre de 2017. Iniciatives Events SL va tenir un paper destacat en la infraestructura del referèndum de l’1-O i ha estat contractada reiteradament per ERC, l’ANC i Òmnium Cultural i institucions governades per PDECat i JxCat.

(Visited 220 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari