Quin càrrec de Junts posa data a l’extinció de la Unió Europea?

Hèctor López Bofill i Carles Puigdemont
Hèctor López Bofill i Carles Puigdemont

El regidor de Junts a Altafulla Hèctor López Bofill, que és professor agregat de Dret Constitucional a la Universitat Pompeu Fabra (UPF), calcula que ni Espanya ni la Unió Europea (UE) existiran la pròxima dècada. Si més no, ha publicat aquest vaticini a Twitter: “La Unió Europea no arribarà al final de la dècada i Espanya, tampoc”.

Cap de llista de Solidaritat a Tarragona l’any 2010, enguany ha format part de la candidatura que va presentar Junts a la mateixa demarcació el 14-F, però en l’11è lloc. En ambdós casos es va quedar sense escó. Des del 2019 és regidor de Junts a Altafulla (Tarragonès).

López Bofill, propens a difondre anàlisis i vaticinis optimistes per a l’independentisme, ha piulat darrerament el que, si més no, sembla un càlcul vinculat amb el seu vaticini sobre el final de la UE: “Polònia farà el que voldrà perquè sap que la UE no farà res i la UE no farà res perquè el que apliqui a Polònia, més aviat o més tard, ho haurà d’aplicar a Espanya cosa que col·locarà la UE en una crisi existencial que amenaçarà la seva continuïtat”.

“Diuen que al segle XXI els jutges han substituït l’exèrcit en la repressió, però, desesperats i en el camí cap a la derrota definitiva, l’exèrcit l’acabaran traient quan els independentistes estiguem en condicions de controlar el territori i de fer complir la llei catalana”, ha previst sobre Espanya.

De l’actual president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha dit que “acabarà caient amb el cop que el deep state perpetrarà davant els fracassos espanyols a les instàncies internacionals amb Carles Puigdemont i la qüestió catalana”.

En clau exterior, López Bofill va advocar, en una tirallonga de missatges publicada a Twitter durant l’època d’auge del procés, per una “estratègia política basada a trobar aliats tot oferint satisfer els seus interessos sense moralismes sobre els seus governs”.

Darrerament, ha calculat que “per controlar el territori i fer efectiva la independència caldran 10.000 soldats, siguin russos o catalans”, però seguidament ha condemnat l’ús de la violència per assolir objectius polítics i ha afegit que s’havia limitat a constatar “com a professor de teoria de l’Estat” com les nacions esdevenen estats.

L’any 2018, va ser absolt de diversos delictes que li atribuïa la Fiscalia per la publicació de tuits. En un d’ells va considerar que l’assassinat de la política laborista Jo Cox “demostra que, per desgràcia, tota transformació constitucional profunda demana morts”. En un altre, va manifestar que “Quan siguem independents jo me’n recordaré dels jutges, fiscals i funcionaris diversos que ara contribueixen a extorquir Catalunya”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.