Aragonès anuncia la relaxació de les mesures anticovid davant la millora de la situació sanitària

Bars i restaurants recuperen l'aforament complet i els horaris habituals

El president de la Generalitat, Pere Aragonès

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha comunicat aquesta tarda la pràctica desaparició de les mesures anticovid gràcies a la bona evolució de la situació epidemiològica en la comunitat. Així i tot, el cap de l’executiu ha recordat que “encara no hem arribat al final de la pandèmia”, per la qual cosa cal “continuar mantenint les mesures de seguretat i incidir en la vacunació”.

Les noves mesures anunciades per Aragonès afecten a pràcticament tots els sectors. Els bars i restaurants recuperen la normalitat i podran obrir en els seus horaris habituals, sense restriccions específiques d’aforament i sense distància entre taules. També el sector de la cultura, amb museus i biblioteques entre altres espais, tornarà a operar al 100% de la seva capacitat. Quant a l’esport, els espectacles a l’aire lliure també es desenvoluparan al 100% de l’aforament, mentre que els que tinguin lloc en instal·lacions tancades ho faran al 80% de l’aforament.

Les universitats, fires, mercats no itinerants i activitats lúdiques com a parcs d’atraccions recuperen així mateix el 100% de la seva capacitat. L’oci nocturn manté les mesures que ja van entrar en vigor la setmana passada, amb un aforament del 70% i l’obligació de presentar el certificat covid i de portar la màscara. Esdeveniments com els festivals de música adoptaran les mateixes condicions que les discoteques.

Aquí pots veure la compereixença completa del president Aragonès. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides