Aragonès anuncia la relaxació de les mesures anticovid davant la millora de la situació sanitària

Bars i restaurants recuperen l'aforament complet i els horaris habituals

El president de la Generalitat, Pere Aragonès

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha comunicat aquesta tarda la pràctica desaparició de les mesures anticovid gràcies a la bona evolució de la situació epidemiològica en la comunitat. Així i tot, el cap de l’executiu ha recordat que “encara no hem arribat al final de la pandèmia”, per la qual cosa cal “continuar mantenint les mesures de seguretat i incidir en la vacunació”.

Les noves mesures anunciades per Aragonès afecten a pràcticament tots els sectors. Els bars i restaurants recuperen la normalitat i podran obrir en els seus horaris habituals, sense restriccions específiques d’aforament i sense distància entre taules. També el sector de la cultura, amb museus i biblioteques entre altres espais, tornarà a operar al 100% de la seva capacitat. Quant a l’esport, els espectacles a l’aire lliure també es desenvoluparan al 100% de l’aforament, mentre que els que tinguin lloc en instal·lacions tancades ho faran al 80% de l’aforament.

Les universitats, fires, mercats no itinerants i activitats lúdiques com a parcs d’atraccions recuperen així mateix el 100% de la seva capacitat. L’oci nocturn manté les mesures que ja van entrar en vigor la setmana passada, amb un aforament del 70% i l’obligació de presentar el certificat covid i de portar la màscara. Esdeveniments com els festivals de música adoptaran les mateixes condicions que les discoteques.

Aquí pots veure la compereixença completa del president Aragonès. 

(Visited 64 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari