Un client de la Laporta perd al Suprem un plet de 16 milions contra la Generalitat

El govern va anul·lar legalment l’adjudicació a la societat israeliana Nadlan BCN, assessorada pel president del Barça, per no ajustar-se a les condicions de pagament

La Torre Muñoz
La Torre Muñoz

El Tribunal Suprem ha sentenciat que va ser legal l’anul·lació, per part de la Generalitat de Catalunya, de la compravenda d’edificis públics que va acordar  el govern català l’any 2015 amb la societat israeliana Nadlan BCN, per un valor de 63,5 milions d’euros.

La resolució, avançada per Vozpópuli, es va emetre el passat 19 de juliol i tanca sis anys d’enfrontaments als tribunals entre la Generalitat i Nadlan, que va ser assessorada pel despatx d’advocats de l’actual president del FC Barcelona, Joan Laporta, el qual va assumir personalment la defensa dels interessos de la societat israeliana plantejant un recurs davant el Suprem.

Després d’haver pagat 16 milions d’euros en concepte de garantia, Nadlan BCN va sol·licitar dos ajornaments de pagaments corresponents a l’import total de la compravenda, fet pel qual la Generalitat va anul·lar l’adjudicació.

L’administració catalana va adduir que l’adjudicatària havia incomplert el plec de condicions quan no va efectuar els pagaments en els terminis establerts, i que, per això, no s’havia arribat a formalitzar l’adjudicació.

Nadlan, que havia argumentat que l’adjudicació s’havia formalitzat indicant que el govern havia emès una resolució favorable a la compravenda, i també havia esgrimit com a justificant dels impagaments el fet que l’Ajuntament de Barcelona havia suspès l’atorgament de llicències hoteleres, va acabar reclamant els 16 milions en darrera instància.

Ara, el Suprem ha donat la raó a la Generalitat i ha denegat la devolució d’aquest import a l’empresa israeliana, ja que considera que el contracte no s’havia “perfeccionat”, sinó que estava encara “en fase d’adjudicació” i pendent de formalitzar mitjançant el pagament del preu.

Els edificis objecte de l’operació frustrada, engegada pel conseller d’Economia del govern d’Artur Mas, Andreu Mas-Colell, eren la seu del Departament d’Empresa i Ocupació, la Torre Muñoz del Passeig de Gràcia de Barcelona, i l’edifici de l’antiga seu de la Conselleria de Treball del carrer de Sepúlveda.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.