Un atac informàtic a la UAB col•lapsa l’activitat acadèmica

Els serveis tècnics desconnecten la xarxa wifi, se suspenen moltes classes i s'ajornen les entregues de treballs a través del campus virtual

Aquesta matinada s’ha produït un atac informàtic contra la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). La Direcció de Tecnologies de la Informació i la Comunicació de la UAB (TIC UAB) ha fet un avís a Twitter a les sis del matí que deia “Incidència general afectació als serveis corporatius. Gran part de les aplicacions corporatives no estan accessibles”. El comissionat del Rectorat de la UAB per les TIC, Jordi Hernández, ha explicat que mai no s’havia trobat amb un atac d’aquestes proporcions i conseqüències.

El campus virtual de la UAB, a través del qual s’entreguen molts treballs i s’informa als estudiants del contingut de les classes, ha quedat inutilitzat. A més, els serveis tècnics de la universitat han optat per desconnectar la xarxa wifi per evitar que el virus es continués escampant. Moltes classes han hagut de suspendre’s en no poder fer-se servir els ordinadors i els projectors que hi estan connectats. Les entregues de treballs previstes per aquests dilluns han estat ajornades.

S’ha comunicat als estudiants i professors que si troben als seus ordinadors un fitxer anomenat Readme.READ o d’altres acabats en .uab, docx.uab o xlsx.uab els apaguin i comuniquin –si poden- la incidència als serveis tècnics de la UAB.

Aquest atac al sistema informàtic de la UAB es produeix pocs dies després de l’agressió d’un grup d’estudiants contra els membres del col·lectiu S’ha acabat a la plaça Cívica d’aquest centre universitari i que el Rectorat emetés un comunicat que ha causat polèmica i rebuig per part de molts membres de la comunitat docent. No ha transcendit, però, quin és l’origen de l’atac informàtic.

(Visited 281 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari