TV3 finança dos nous documentals sobre el cas Altsasu a les productores de Josep Cuní i Isona Passola

En els darrers anys ha produït o finançat “Altsasu, trencar el silenci”, “Altsasu, aquella nit”, “’Altsasu” i “Altsasu Ferides Obertes”

Promoció i projecció a TV3 de documentals dedicats al cas Altsasu els darrers anys

El director de TV3, Vicent Sanchis, considera que el conegut com a ‘cas Altsasu’ té molt interès per l’audiència televisiva catalana. Entre el juliol de 2018 i el juliol de 2021 ha encarregat la producció d’un documental als seus treballadors i ha aportat finançament per la realització de tres més per part de productores privades. Els darrers contractes per realitzar nous documentals dedicats a aquest cas els va firmar la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) el 28 de juliol amb les productores de Josep Cuní (Broadcaster Audiovisual Services-BAS) i Isona Passola (Massa d’Or Produccions). La CCMA ha pagat 59.195,16 euros pel primer i 20.000 euros pel segon.

El documental que realitzarà Broadcaster Audiovisual Services es diu “Altsasu, trencar el silenci” rebrà el finançament de la CCMA dins del paquet de productes audiovisuals finançats amb sis milions d’euros procedents del Departament de Cultura. És el segon any que els diners d’aquest Departament serveixen per produir un documental dedicat a aquest tema. L’any passat, la CCMA va desviar 100.000 euros d’aquesta partida per la realització de quatre capítols de la sèrie ‘Altsasu’, filmats per la productora Batabat, d’Oriol Solé, i l’empresa basca Baleuko.

Massa d’Or Produccions rebrà els 20.000 euros que li ha donat la CCMA per un documental que ja s’ha estrenat. Es titula “Altsasu (Gau Hura) / Altsasu (Aquella Nit)” i en la seva realització també hi ha participat la productora basca Marmoka. Aquest documental es va programar dins el Festival Docs Barcelona el 22 de maig i es va projectar a Altsasu el 20 de setembre.

El programa Sense ficció de TV3 ja va emetre el gener de 2019 el documental “Altsasu: ferides obertes”. La CCMA li va pagar a Broadcaster 71.972,64 euros per fer-lo. Euskal Telebista va adquirir els drets per emetre’l unes setmanes després. Va abonar 1.000 euros per aquesta concessió.

Sense ficció va promocionar “Altsasu: ferides obertes” dient que “analitza des d’Altsasu el futur del procés de pau basc, els atacs a drets i llibertats fonamentals i els molts paral·lelismes amb Catalunya, entrevistant destacats experts, dirigents polítics i socials, expresos d’ETA, sindicats policials i mediadors”. Els quatre capítols de “Altsasu” els va emetre TV3 entre el gener i el febrer passats i el portal digital de la CCMA presentava la sèrie dient que “se centra a explicar els aspectes més desconeguts d’un cas judicial mediàtic: els sentiments dels acusats. Cadascun d’ells amaga la seva història per protegir-se, però, darrere de cada nom, hi ha una persona que pateix i sent que la seva vida deixa de pertànyer-li. Queden en mans de la justícia. Res s’ha explicat en aquest cas, des del punt de vista humà. Es tracta de desentranyar la vida d’uns joves atropellats per un procés jurídic inusitat”.

L’argument de “Altsasu (Aquella Nit)” es basa en “un retrat impactant que exigeix voluntat de comprensió mútua per entendre el dolor d’uns joves immersos en un malson que es va originar en una nit de borratxera nefasta”. Broadcaster Audiovisual Services no ha donat a conèixer quin serà el seu enfocament particular a “Altsasu, trencar el silenci” d’un judici que tant de joc dona a TV3.

(Visited 259 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari