Quina entitat ha organitzat un debat sobre el millor model d’exèrcit per la Catalunya independent?

Debat Constituent. Més concretament la seva delegació de Sabadell. L’acte va tenir lloc el passat dijous 7 d’octubre al casal Pere Quart d’aquesta ciutat. Es va celebrar sota el títol de “Dinamarca o Suïssa: quin model de política de defensa és preferible per a una Catalunya independent”. Hi van participar Toni Florido, responsable de l’àmbit de Política de Defensa de Junts, i Daniel Soler, fundador de la sectorial de Defensa de l’Assemblea Nacional Catalana i de la Societat d’Estudis Militars. El va moderar el periodista Quico Sallès, propagandista de les activitats d’aquesta societat militarista, de l’Escola d’Estiu de la qual en va parlar fa unes setmanes al programa FAQS, de TV3, on hi col·labora tots els dissabtes   .

Debat Constituent va ser creat el novembre de 2018 sota l’impuls de l’aleshores president de la Generalitat, Quim Torra. El seu president era Lluís Llach i el seu Consell Assessor el van formar Francina Alsina, Antonio Baños, Montserrat Castellà, Carmina Castellví, Albano Dante Fachin, Jordi Domingo, Ada Ferrer, Josep M. Ganyet, Jaume López, Àngels Martínez Castells, Emili Medan, Albert Noguera, Montserrat Palau, Marta Rovira Martínez, M. Gabriela Serra i Bea Talegón.

En el decurs de la seva intervenció, Toni Florido va afirmar que les entitats pacifistes estan subvencionades per interessos espanyols a fi i efecte de treure del cap als catalans la necessitat de tenir forces de defensa. Així ho explica Sallés al digital elMón en l’article en què va fer una ressenya del debat i on va afirmar que la majoria dels assistents es van decantar perquè l’exèrcit de la futura Catalunya independent s’assembli al que ara té Dinamarca. Amb tot, el model de l’exèrcit d’Israel també va trobar suport entre el públic.

(Visited 458 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari