La pandèmia va provocar un augment del 31,7% de la mortalitat a Barcelona en el 2020

La ciutat va perdre l'any passat un 0,4% de la seva població per l'impacte de la covid-19

L'andana de Barcelona-Sants (CCMA)

El padró de la ciutat de Barcelona ha registrat un descens de 6.200 persones a 1 de gener de 2021 per l’impacte de la pandèmia. La covid-19 va provocar l’any passat la major mortalitat des de la Guerra Civil, amb un augment del 31,7%. De les 15.000 morts de mitjana dels darrers anys s’ha passat a prop de 19.000, fet que representa una sobremortalitat de 4.305 persones. Els decessos es van concentrar especialment al març i abril durant la primera onada. Però la reducció del nombre d’habitants de la capital catalana no se centra únicament en l’increment de les defuncions.

La natalitat es va reduir en 2020 en un 6,4% respecte a 2019 amb un total de 11.753 naixements, la segona xifra més baixa en els últims 50 anys. Així mateix, el saldo migratori, motor de creixement de la ciutat en l’últim lustre, va quedar pràcticament neutre amb un creixement de 1.492 persones, segons la lectura del padró municipal que ha fet l’Oficina Municipal de Dades.

Quant al saldo migratori, dues dades criden especialment l’atenció. El perfil de la immigració a penes ha variat, però sí que destaca l’efecte del Brexit en l’arribada de residents procedents del Regne Unit. Els britànics han passat de l’octava a la tercera posició en el ránking de procedència de la immigració que rep la ciutat, per darrere de l’Argentina i Colòmbia. L’altra xifra ressenyable és la de l’emigració dels barcelonins a la resta de Catalunya: entre juny i desembre va augmentar un 27% en relació amb l’any anterior i va concentrar el 72,8% dels fluxos anuals. El confinament ha causat un èxode de la ciutat.

Així, Barcelona registra a 1 de gener de 2021 una població total d’1.660.314 persones.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides