BNEW 2021 tanca amb una participació rècord i consolida Barcelona com a capital mundial de la nova economia

BNEW–Barcelona New Economy Week, un esdeveniment híbrid i 100% professional organitzat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), ha tancat aquest divendres amb èxit la seva segona edició, projectant Barcelona com la capital mundial de la nova economia. Formulat en plena pandèmia, l’objectiu de BNEW des dels seus inicis ha estat impulsar la recuperació econòmica global, una finalitat per a la qual en aquesta edició s’han doblat les verticals: a la logística, el sector immobiliari, la indústria digital, l’eCommerce i les zones econòmiques, ha incorporat mobilitat, sostenibilitat, ciència, talent i ciutat.

Durant els quatre dies de l’esdeveniment, que ha generat 240 hores de contingut, ha comptat amb 12.137 persones que han seguit l’esdeveniment online i 3.000 més que ho han fet presencialment. Així mateix, s’han arribat a un total de 33.828 visualitzacions. Les sessions més seguides han estat les dels Inspirational Speakers, seguides de les dels verticals de logística, immobiliària, indústria digital, sostenibilitat i eCommerce.

La Barcelona New Economy Week tanca així la seva segona edició reafirmant el seu paper com a catalitzador de la recuperació de l’economia mitjançant la generació d’informació d’alta qualitat i interès que pretén aportar solucions al context de la formació social i econòmica, amb un clar enfocament en la sostenibilitat i la digitalització.

Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, ha destacat que “tanquem la segona edició de BNEW amb xifres que confirmen l’èxit de la seva celebració. Durant quatre dies, Barcelona ha tornat a ser la seu de la nova economia i ha mostrat un teixit empresarial fort, consolidat i divers, així com un gran potencial en termes de digitalització, innovació i progrés”. Així mateix, Navarro ha donat a conèixer les dates de la tercera edició de l’esdeveniment, que tindrà lloc del 3 al 6 d’octubre de 2022.

BNEW en xifres

L’esdeveniment ha comptat amb un programa de debats i panels àgils i dinàmics amb 821 speakers internacionals de primer nivell en 244 sessions. Així mateix, el format híbrid de l’esdeveniment ha garantit que el 47% dels participants hagin estat internacionals, pertanyents a 145 països diferents, entre els quals predominen, després d’Espanya, Veneçuela, Colòmbia, Mèxic, Equador i Argentina. Un esdeveniment totalment disruptiu en el qual els continguts s’han seguit tant presencialment com online, en directe o en diferit, a través d’una plataforma
tecnològica única i innovadora.

Blanca Sorigué, directora general del Consorci de la Zona Franca de Barcelona i de BNEW, ha afirmat que “estem molt orgullosos i contents de l’impacte de BNEW en la seva segona edició. Promoure un esdeveniment d’aquestes característiques, amb una clara vocació internacional i multisectorial, era sens dubte una aposta de risc en el moment en què ens trobàvem. No obstant això, les xifres de seguiment online nacional i internacional demostren que les empreses i els professionals necessiten més que mai un espai compartit per avançar cap a la nova economia, amb actors de tot el món i amb la mirada posada en la reactivació.

Sostenibilitat en el marc econòmic

El panell Economia Blava: una tendència o una necessitat? celebrat dins de BNEW Sustainability ha estat un dels plats forts de la quarta jornada de l’esdeveniment. Ha tingut lloc a la Roca Barcelona Gallery i ha reunit experts del nivell de Gemma Quílez Badía, directora científica de Seastainable Ventures; Kristian Teleki,  director mundial del Programa dels Oceans, director de Friends of Ocean Action i cap de la Secretaria del Grup d’Alt Nivell per a una Economia Oceànica Sostenible; Anna Majó Crespo, directora d’Innovació Empresarial i responsable d’Economia Blava de Barcelona Activa; Rémi Parmentier, fundador i director de The Varda Group; i Jordi Torrent, responsable d’estratègia del Port de Barcelona.

Durant la sessió, els professionals ha conclòs que la sostenibilitat i l’economia han d’anar de la mà per aconseguir un planeta resilient i que Barcelona, com a ciutat mediterrània, ha de potenciar aquesta oportunitat en la seva nova agenda econòmica (BCN GreenDeal) i impulsar la seva economia blava juntament amb l’ecosistema local i internacional.

Cap a un nou model de ciutat

El BNEW Real Estate ha dut a terme el panell Conclusions Barcelona 4.0: cap a un projecte de ciutat amb l’objectiu d’analitzar la ciutat de Barcelona per veure quines solucions s’hi podrien aplicar per convertir-la en una Smart City. En aquest context, hi han participat Aurora Catà, presidenta de Barcelona Global, Javier Faus, president del Cercle d’Economia, Adolfo Ramírez-Escudero, conseller delegat de CBRE Espanya, i Alfonso Vergara, president i fundador de la Fundació Metrópoli. El moderador de la sessió va ser Enrique Martínez Laguna, vicepresident de CBRE Espanya. La principal conclusió del panel ha estat que Barcelona té un gran potencial de lideratge pel que fa a les ciutats 4.0, per a les quals és imprescindible tenir una visió clara, ser fort, comptar amb un gran consens i tenir cura fins i tot dels petits detalls.

BNEW Real Estate també ha acollit la sessió del Pla de Lloguer d’Habitatge Assequible. Regeneració urbana: una estratègia per revitalitzar les ciutats. En ella, Cristina Álvarez-Campana, directora de producció del SEPES, ha exercit de moderadora i ha destacat que per a l’entitat la regeneració urbana no és una tendència, sinó que fa temps que actua en aquest sentit, per la qual cosa té una llarga història “regenerant-se i posant-se al servei de la ciutadania”.

Entre els participants, el delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro, assenyala que el CZFB disposa d’uns terrenys a la Marina del Prat Vermell on la construcció d’habitatges “serviria com a transició des d’un lloc dur com és el polígon industrial de la Zona Franca de Barcelona amb la ciutat de Barcelona.

David Lucas Parrón, secretari general d’Agenda Urbana i Habitatge del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, ha assenyalat que “les mesures per a fomentar el lloguer d’habitatges amb un preu assequible persegueixen una major cohesió i benestar per a la ciutadania. La cooperació entre comunitats i municipis és òptima, requerint a més de la col·laboració privada”.

Per la seva banda, Asier Abaunza, regidor d’Urbanisme i Obres, Serveis, Rehabilitació Urbana i Espai Públic de l’Ajuntament de Bilbao, ha assegurat que la ciutat és un exemple pel que fa a l’eficàcia dels recursos públics i ha apuntat a la dificultat de la col·laboració pública-pública, quan dues administracions han de treballar conjuntament en un mateix projecte”.

Finalment, Antonio Muñoz, regidor d’Hàbitat Urbà, Cultura i Turisme de l’Ajuntament de Sevilla, ha assenyalat que la ciutat està “esquitxada de patrimoni i entenem que si el posem al servei de la regeneració urbana, connectada amb el model de ciutat que volem aconseguir, pot jugar un paper important per connectar barris perifèrics i canviar dinàmiques”.

(Visited 112 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari