Quin ‘exambaixador’ de la Generalitat acusa un expresident d’enviar-li trols?

Adam Casals, el 2017, acompanyant l'aleshores conseller d'Exteriors, Raül Romeva, durant la inauguració d'una placa commemorativa a Mauthausen
Adam Casals, el 2017, acompanyant l'aleshores conseller d'Exteriors, Raül Romeva, durant la inauguració d'una placa commemorativa a Mauthausen

Adam Casals, el delegat de la Generalitat a Àustria i Europa Central entre els anys 2015 i 2017, ha agraït irònicament a un “MH expresident” -el nom del qual no ha especificat- “per enviar-me trols”, en un comentari a Twitter en el qual ha afegit: “No m’espanten. La pregunta és si la vostra gent es dedica a fer això en hores de feina pagades amb diners públics”. Sembla que es tracta d’una referència directa a Carles Puigdemont, a càrrecs de Junts i a l’activitat de correligionaris de l’eurodiputat i expresident a les xarxes socials.

Casals ha girat com un mitjó la seva posició pública sobre el procés els darrers quatre anys. El 2017, el mateix Puigdemont va publicar un tuit de suport a Casals quan aquest va ser insultat. “Als que m’insulten pel meu físic i discapacitat: la vostra impotència és la nostra victòria, no enteneu res. Marxem”, va piular, per la seva part, l’aleshores ambaixador a Àustria. Ara, acusat per perfils independentistes de botifler, ha escrit: “Afortunadament, no som les persones que érem fa cinc o deu anys. Se’n diu #evolució”.

L’exdelegat ha esdevingut en aquest temps un crític del procés que ha denunciat “la degradació de l’independentisme català”, un moviment per al qual ha afirmat que no hi ha cap suport rellevant a Europa. Sobre la via eslovena, per la qual van advocar l’ANC i l’expresident Quim Torra, en particular, va escriure que va ser “una frivolitat i una greu irresponsabilitat” el fet d”‘estudiar tècniques de secessió violentes”.

Pel que fa a Espanya, que considera “el nostre país” a un article publicat a El Confidencial l’any passat, s’ha mostrat partidari que el Tribunal Constitucional es traslladi a Cadis.

Darrerament, per cert, Casals s’ha fet ressò a Twitter de comentaris i articles de figures tan oposades a l’independentisme com els populars Juan Arza i Joan López Alegre, i ha agraït un comentari de suport de Josep Ramon Bosch, l’expresident de Societat Civil Catalana.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides