Grífols i Carulla es van assessorar per bufets dels Papers de Pandora

Les dues famílies apareixen vinculades a despatxos d'advocats especialitzats a operar en paradisos fiscals

La recerca dels Papers de Pandora continua indagant sobre els grans empresaris que figuren en aquest entramat internacional de paradisos fiscals. Les famílies dels Grifols o els Carulla són algunes de les últimes en sortir esquitxades per haver recorregut suposadament a bufets d’advocats per formalitzar les seves societats opaques a l’estranger.

Els arxius interns dels despatxos Trident Trust o Alcogal han identificat les dues famílies catalanes entre els empresaris de primer nivell d’Espanya que van recórrer als seus serveis, juntament amb els fundadors d’altres grans empreses com Assegurances Santalucía o Gestamp, segons els documents que ha analitzat el País, en col·laboració amb el Consorci Internacional de Periodistes d’Investigació.

Els arxius apunten contra la família Carulla que el 2011 ja va ser acusada de frau fiscal per utilitzar societats instrumentals a l’estranger per eludir el pagament d’impostos. La polèmica es va saldar amb el pagament de 9,4 milions d’euros per evitar el judici i eludir una possible pena de presó per la seva acció.

Ara, els documents reflecteixen que un dels germans, Jordi Carulla, i els seus fills (Arnau i Julieta) van recórrer als serveis del bufet Trident Trust per armar almenys una part de l’entramat.

També ha aparegut en la filtració la cúpula directiva de Grifols. Víctor Grifols Roura, Raimon Grifols Roura i Tomàs Dagà Gelabert figuren entre els arxius interns del bufet panameny Alcogal, a què suposadament van accedir a través del despatx andorrà AFSI, també dedicat a la creació d’estructures opaques.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides