Competència investiga una adjudicació del govern Torra a una empresa del cas Voloh

L'actuació, paral·lela a la de la justícia, correspon a un contracte de 423.000 euros prorrogable per organitzar actes del president català

El president Quim Torra i la consellera de la Presidència, Meritxell Budó
El president Quim Torra i la consellera de la Presidència, Meritxell Budó

L’Autoritat Catalana de la Competència (ACCO), que és l’organisme de la Generalitat que vetlla pel correcte funcionament competitiu dels mercats a tots els sectors econòmics de Catalunya, investiga la concessió d’un contracte a Iniciatives Events, una de les empreses investigades per la justícia en el cas Voloh, per part del govern català que va presidir Quim Torra, revela El Confidencial.

Segons aquesta informació, l’ACCO va començar les indagacions en rebre, el novembre del 2020, la denúncia sobre un suposat acord anticompetitiu entre empreses que es van presentar a un concurs públic, convocat el juny del 2020, per a l’organització dels actes presidencials durant l’any 2021, valorat inicialment en 423.000 euros, però prorrogable dos anys, de manera que podria acabar superant els 1,2 milions d’euros.

Finalment, l’adjudicació es va enllestir el 21 de febrer del 2021 malgrat que s’havia convocat el concurs amb tràmit d’urgència en el context de la pandèmia, que el termini per a la presentació d’ofertes s’havia exhaurit el 4 de setembre del 2020, i que l’acta definitiva de la mesa de contractació portava la data del 25 de novembre, especifica El Confidencial.

L’actuació de l’ACCO transcorre en paral·lel a la instrucció judicial del cas Voloh, que dirigeix el titular del Jutjat d’Instrucció número 1 de Barcelona, Joaquín Aguirre, i en la qual Iniciatives Events es troba sota la lupa per l’organització d’actes de Tsunami Democràtic i per la seva presumpta implicació en contractes arreglats de la Generalitat i de l’Ajuntament de Barcelona.

Un informe de la Guàrdia Civil citat pel mateix digital, de fet, atribueix a Toni Fusté i Roc Aguilera, els amos d’Iniciatives Events, l’ús de societats com Arcoiris Lighting Systems -aspirant també a l’adjudicació investigada per l’ACCO- per garantir-se l’obtenció del contracte mitjançant la presentació de diversos pressupostos.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides