Una empresa belga implicada en el procés, investigada per corrupció

Està sent investigada en el seu país d'origen per presumpte blanqueig de capitals i corrupció i a Catalunya se la relaciona amb el desviament de fons al procés

Raül Romeva
Raül Romeva

Una empresa belga presumptament implicada en el desviament de fons al procés està sent investigada en el seu país d’origen per presumpte blanqueig de capitals i corrupció, segons la resposta remesa per les autoritats de Bèlgica a la jutge de Barcelona Carmen García, que instrueix una causa sobre el finançament de la internacionalització de l’independentisme.

La magistrada havia reclamat dades sobre un suposat informe en matèria de defensa que la Generalitat va encarregar a la societat SC Services el juliol de 2015 i pel qual va desemborsar una mica més de 4.000 euros.

L’informe enviat a Barcelona per Bèlgica detalla que hi ha altres dues societats que estan vinculades a SC Servicies, però que són antigues. “La societat no ha estat objecte d’un control pel que fa a les seves obligacions fiscals”, destaca. Segons publica El Periódico, la base de dades policials belgues hi ha expedients per “blanqueig i corrupció”.

Aquest és un dels contractes investigats que, suposadament, es van adjudicar a dit per a fins que excedeixen les competències de la Generalitat i l’import total s’acosta al milió d’euros. Una desena de càrrecs vinculats a l’anomenada “acció exterior” de la Generalitat entre 2011 i 2017, entre ells l’exconseller Raül Romeva, estan sent investigats en aquesta causa.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.