Quina fita se li ha resistit fins ara al Consell per la República?

Clara Ponsatí, Carles Puigdemont i Toni Comín, a Sardenya
Clara Ponsatí, Carles Puigdemont i Toni Comín, a Sardenya

Sumar 100.000 inscrits. La plataforma muntada per Carles Puigdemont a Bèlgica té la xifra a tocar, però ni tan sols l’efervescència de les eleccions a la seva assemblea de representants, que se celebren a finals d’aquest mes d’octubre, o l’aniversari de l’1-O havien aconseguit, d’entrada, que se superés aquest llindar.

Després de notificar sis dies sense altes -del 25 al 30 d’octubre-, el quart aniversari de l’1-O ha portat una injecció de nous membres, 411, seguida dels 56 de l’endemà i de 103, 126 i 118 els dies 3, 4 i 5 d’octubre, respectivament, sempre segons les xifres que publica el Consell per la República.

Jami Matamala, el senador de Junts i amic de Puigdemont, va publicar a Twitter aquest 4 d’octubre que “Avui hem de superar els 100.000 Som-hi!!!”, però aquest dimecres, quan el degoteig continuava, encara no arribaven a ser 99.900.

El 4 d’octubre, precisament, era el darrer dia per presentar candidatures a les eleccions de l’assemblea, i el termini s’ha exhaurit amb la presentació d’un total de 525, segons ha anunciat el Consell.

Entre els candidats no tan sols hi ha figures electes de Junts i la seva òrbita tan destacades com Carles Puigdemont, Laura Borràs, Clara Ponsatí i Toni Comín, sinó també el còmic nacionalista Toni Albà, Pere Cardús (el cap de l’oficina de l’expresident Quim Torra), Aleix Clarió (el community manager de Puigdemont), Albert Donaire (el rostre de la sectorial de Mossos de l’ANC), l’activista Rai López, l’exregidor i pallasso Jordi Pesarrodona, i Joan Puig (exdiputat d’ERC i director de larepublica.cat), segons una llista avançada per Vilaweb.

L’expresident Puigdemont ja frega amb els dits els 100.000 inscrits -a 10 euros la inscripció-, gairebé tres anys després d’haver respost a un diari alemany que el Consell per la República s’activaria quan en sumés un milió.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.