La formació i la tecnologia, claus per al futur de l’ecommerce

BNEW–Barcelona New Economy Week, esdeveniment híbrid i 100% professional organitzat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) amb l’objectiu de reactivar l’economia, reuneix deu sectors connectats entre si que són fonamentals i que actuen com a motor econòmic. La logística, l’e-commerce, el real estate,  la indústria digital i les zones econòmiques, conjuntament amb la sostenibilitat, el talent, la ciència i la ciutat, ja estan anticipant una nova revolució industrial amb el desenvolupament de la Indústria 4.0 i seran essencials per a la consolidació de la nova economia.

El futur del comerç i de les zones econòmiques

El BNEW Ecommerce ha dut a terme el panell El futur del comerç a Espanya. Actuar localment, impactar globalment en el qual s’ha presentat l’opinió institucional sobre quin serà el full de ruta per convertir-se en un referent tecnològic a Europa i s’ha intentat respondre a la pregunta sobre com serà el comerç d’Espanya en el futur. 

En aquest context, Xiana Margarida Méndez, secretària d’Estat de Comerç del Govern, ha assenyalat que “el Ministeri compta amb 600 milions d’euros que permetran atraure a molts agents i actors. La major part dels fons comunitaris aniran destinats a les pimes, per a la formació del personal i la incorporació de tecnologia. Així mateix, estem impulsant mesures que tinguin com a protagonistes el comerç, però també les institucions locals, que tenen que posar en marxa iniciatives que impulsin la seva digitalització i modernització “.

Montserrat Ballarín Espuña, regidora de Comerç, Mercats, Consum, Règim Intern i Hisenda de l’Ajuntament de Barcelona, ha destacat que “durant 2020 s’ha fet patent la necessitat de la transformació digital i han estat els propis comerços minoristes que han entrat en la dinàmica de la digitalització, fet que està permetent la recuperació. És important generar sinèrgies i desenvolupar-se en aquest futur. A Barcelona estem treballant per a què existeixi un comerç físic, present en tots els carrers de la nostra ciutat, complementat per l’e-commerce”. Finalment, Méndez i Ballarín han coincidit en apuntar que el futur del comerç es troba en l’omnicanalitat.

D’altra banda, el col·loqui de BNEW Economic Zones a l’Estació de França  ha reunit el primer fòrum de Zones Econòmiques de l’Atlàntic, que ha comptat amb Courtney Fingar, editora en cap d’Investment Monitor, com a moderadora, i amb les autoritzades veus d’Ahmed Bennis, secretari General d’AEZO (Organització de Zones Econòmiques d’Àfrica);  Shannon Fura, membre de la junta directiva de NAFTZ i partner de Page Pura, i Gustavo González de Vega, president d’AZFA (Associació de Zones Franques de les Amèriques). En la sessió, s’ha donat visibilitat a la gran importància del comerç, la industrialització i la cooperació per a les zones econòmiques de l’Atlàntic.

La formació com a forma de creixement

En el mòdul del BNEW Talent, que té lloc a La Pedrera, s’ha abordat el Reskiling i la millora de les habilitats per a impulsar el creixement de la teva organització,  sobre l’aprenentatge i la formació com a elements claus per garantir la supervivència de les organitzacions.

Ha comptat amb la participació de Jordi  Arrufí, manager del Program of Digital Talent de Mobile World Capital, com a moderador, Ona García Bea, directora de gestió del Talent d’Ibèria a Bayer, i Cristina Ghetti, directora de Workforce 360 a Nestlé. Durant el debat s’ha posat de manifest que per a les dues companyies Barcelona té un paper clau en l’atracció de talent.

(Visited 24 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari