El TSJC aprova l’ús del passaport covid en l’oci nocturn català

La justícia ha donat el vistiplau a l’obligatorietat del certificat covid per entrar als locals

Discoteca

El Tribunal Superior de Justícia ha donat el vistiplau a l’obligatorietat del certificat covid per accedir a les discoteques, i el Govern ja ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat la resolució amb les noves mesures contra el coronavirus. Per tant, des d’aquesta mitjanit els locals d’oci nocturn ja poden tornar a obrir, i tothom qui hi vulgui entrar haurà de mostrar el passaport covid a l’entrada.

Els locals hauran de validar el codi QR a través d’una pàgina web de la Generalitat. El certificat indica si una persona està completament vacunada, si ha passat la malaltia en l’últim mig any, o si té una prova negativa feta en les últimes hores (72 hores en el cas de les PCR i 48 pels testos d’antígens).

Aquest dimecres el Govern va presentar la petició al Tribunal Superior de Justícia, i la Fiscalia també hi ha donat suport, assegurant que la mesura és “idònia, necessària i proporcional” i que no afecta greument els drets fonamentals.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides