La central nuclear Ascó I podrà operar nou anys més i Ascó II, deu

El govern espanyol ha publicat aquest dijous al BOE la renovació de l'autorització d'explotació de les dues nuclears

Central Nuclear d'Ascó

El govern espanyol ha publicat aquest dijous al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) la renovació de l’autorització d’explotació de les centrals nuclears Ascó I i Ascó II. Ascó I prorroga la llicència nou anys fins al 2030; mentre que Ascó II l’allarga deu anys més, fins al 2031. El Consell de Seguretat Nuclear (CSN) havia emès un informe favorable el passat 28 de juliol, després d’analitzar la documentació aportada per l’Associació Nuclear Ascó Vandellòs (ANAV), titular de les plantes.

Els informes favorables del CSN es van basar “tant en la comprovació del correcte funcionament de la central i del manteniment del nivell adequat de seguretat per a continuar la seva operació, com en la constatació de la capacitat de la instal·lació per a donar resposta a requisits normatius actuals de major exigència als estrictament requerits en el seu disseny original”. L’apreciació favorable va tenir en compte, així mateix, “les propostes de millora de la seguretat que el titular ha realitzat com a resultat de la revisió”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.