JxCat reclama a ERC fer front comú per negociar els pressupostos de Pedro Sánchez

Els exconvergents li recorden a Aragonès que l'acord de govern diu que han d'actuar "de manera coordinada"

Albert Batet, al Ple del Parlament sobre la monarquia
Albert Batet, al Ple del Parlament sobre la monarquia

El president del grup de Junts per Catalunya al Parlament, Albert Batet, ha demanat al president de la Generalitat i coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, que els republicans i els exconvergents facin un front comú per decidir donar suport o no els pressupostos generals de l’Estat de l’executiu del socialista Pedro Sánchez.

En la sessió de control a l’executiu català al Parlament, Batet ha afirmat que “els pressupostos són una palanca de pressió que no podem desaprofitar”, afegint que “considerem imprescindible actuar de manera coordinada com diu l’acord de govern, amb tota la força”.

Albert Batet ha aprofitat la seva intervenció a la cambra catalana per dir que la decisió de la justícia italiana d’ajornar pronunciar-se sobre l’extradició de Carles Puigdemont és “una nova victòria de l’exili”. Batet ha afirmat que s’ha posat “en evidència que l’Estat espanyol és un estat que no té plenes garanties democràtiques”. En aquest context, el dirigent de JxCat ha recordat a Aragonès que “disposem d’una majoria del 52% per la independència”.

Per la seva banda, el president Aragonès ha animat a Junts que presenti propostes concretes sobre els pressupostos generals de l’Estat. Aragonès ha dit que des del Govern s’acompanyarà les decisions que prenguin les forces polítiques que donen suport a l’executiu català.

(Visited 96 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari