Site icon El Triangle

Illa exigeix a Aragonès suport institucional per la policia

El president del president del grup socialista al Parlament, Salvador Illa, ha preguntat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, si pensa ordenar la tramitació de les denúncies per actuacions contra els agents dels Mossos d’Esquadra i de policies locals que s’han vist darrerament, sobretot, quan els agents han intentat controlar els botellots.

Salvador Illa ha dit, en la sessió de control al Govern en la cambra catalana, que no hi ha ordre públic sense l’autoritat dels cossos i forces de seguretat, afegint que mantenir l’ordre públic, la seguretat i la convivència és la primera obligació del Govern.

En aquest context, el president dels socialistes al Parlament ha dit que la percepció de la majoria dels agents de l’autoritat i de la ciutadania és que sempre hi ha un vel de desconfiança cap als agents. Illa ha afirmat que “si els agents tenen la confiança del Govern i de les institucions, em tindran al costat, si no, em tindran al davant”.

El president Aragonès ha denunciat el que ha considerat un ús partidista dels problemes que estan patint els agents policials en els darrers episodis de seguretat ciutadana. En aquest sentit, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha anunciat una nova convocatòria de 860 noves places de Mossos d’Esquadra per l’any vinent. Elena ha afirmat que “és així com s’ajuda i s’està al costat dels Mossos d’Esquadra”.

Exit mobile version