Puigdemont exigeix a Espanya que aturi la repressió i faci autocrítica

Ho diu des d'Itàlia després que la justícia d'aquest país hagi suspès la seva extradició, com demana el jutge Llarena

Després que la justícia italiana hagi suspès la seva extradició, l’expresident de la Generalitat, ara eurodiputat de Junts, Carles Puigdemont, ha comparegut encara des d’Itàlia per exigir a Espanya que aturi la repressió i faci autocrítica.

L’expresident ha celebrat la decisió de la justícia italiana i ha agraït la feina feta per l’equip d’advocats a Itàlia i també tota la solidaritat rebuda en aquestes últimes hores. Ha remarcat els èxits judicials assolits i ha constatat que Espanya, en la qüestió del procés, se situa “fora del marc d’acció de la Unió Europea”. “Ens hem guanyat el dret a dir-ho amb tota claredat”, ha afirmat Puigdemont i ha enviat un missatge a Espanya perquè aturi la repressió.

Puigdemont ha recordat que fa quatre anys que va marxar i que des d’aleshores ha fet front a tres ordres europees de detenció. “He comparegut davant de tres jurisdiccions diferents: la belga, l’alemanya i la italiana. En aquests quatre anys i amb aquestes tres euroordres i les tres jurisdiccions, Espanya no ha obtingut cap dels seus objectius polítics”, ha dit, i ha denunciat que Espanya fa servir el poder judicial “per aconseguir objectius polítics”, com ara que líders independentistes “no puguin parlar, ni moure’s, ni fer acció política”. Així, Puigdemont ha constatat que l’estratègia d’Espanya ha fracassat.

També ha preguntat al president Pedro Sánchez i al cap de l’oposició Pablo Casado com pensen forçar la seva extradició. “Intervindran en el poder judicial? Em segrestaran? Faran com durant els GAL?”, ha preguntat, i ha recordat que totes dues opcions “els deixen fora de la UE”.

Puigdemont ha comparegut acompanyat dels advocats Gonzalo Boye i Angustinangelo Marras i pel cap de l’oficina de l’expresident Josep Alay.

(Visited 141 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari