Mercadona obre un nou model de botiga eficient a Barcelona ciutat

Mercadona ha inaugurat un nou supermercat eficient a Barcelona ciutat, ubicat al centre comercial Som Multiespai. Aquest supermercat, que obre amb el nou model de botiga eficient que la companyia està implantant a tota la cadena, comporta la reforma de l’existent per no adaptar-se als estàndards de qualitat requerits actualment.  

La nova botiga ha suposat una inversió de 3 milions d’euros i té una plantilla de 41 treballadors i treballadores. En la seva reforma han participat 20 proveïdors, que han donat feina a 200 persones durant la fase d’obres. Amb aquesta reforma, ja són 28 els supermercats Mercadona a Barcelona ciutat que disposen del nou model de botiga eficient, d’un total de 43. Pel que fa a Catalunya la xifra ascendeix a 173, d’un total de 250.

Aquesta nova generació de supermercat eficient disposa d’un disseny totalment renovat respecte al model de botiga anterior, amb nous colors i materials, tant a la façana exterior d’accés com en la distribució de les diferents seccions així com la instal·lació d’escales mecàniques que faciliten l’accés peatonal a la botiga des del carrer.


Estalvi energètic: botiga ecoeficient

Pel que fa a l’aspecte mediambiental, s’han pres mesures que permeten reduir fins a un 40 % el consum energètic respecte al model de botiga convencional, com ara la millora de l’aïllament tèrmic i acústic amb l’optimització dels materials i el gruix de les parets i els sostres, i nous congeladors horitzontals més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, disposa d’un sistema d’il·luminació LED automatitzat que es regula segons les zones i els moments del dia per a una gestió energètica molt més eficient.

Amb aquesta nova reforma, els clients es beneficiaran de la seva coneguda política comercial SPB (Sempre Preus Baixos), que la companyia utilitza de manera exclusiva i que consisteix a garantir el menor preu unitari dels productes, amb la millor qualitat, de manera permanent. Així, Mercadona pot oferir als seus clients, amb independència de qui fabriqui el producte, un assortiment eficaç amb la màxima qualitat i al mínim preu possible. 


Tecnologia i ergonomia per als treballadors 

Addicionalment, amb l’objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, aquest nou supermercat inclou múltiples mesures per millorar l’ergonomia i eliminar sobreesforços. Per exemple, el nou moble de caixa s’ha desenvolupat en col·laboració amb l’Institut de Biomecànica de València. La botiga també disposa de zones comunes perquè els empleats gaudeixin de més comoditat en els moments de descans.

A més, aquesta nova botiga eficient està completament connectada tecnològicament mitjançant la integració d’una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb què es pot compartir informació des de qualsevol secció de la botiga, de manera que es facilita l’autogestió de cada supermercat i s’agilitzen els processos de tota la cadena. 

 Mercadona va començar a implantar el nou model de botiga eficient a Catalunya l’any 2017 amb la reforma del supermercat ubicat al municipi de Masquefa.

Pel que fa a Barcelona ciutat, des del 2017 i fins avui, la companyia ha invertit 96,8 milions d’euros en la reforma de 23 supermercats i l’obertura de cinc de nous.

(Visited 171 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari